Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföld Kerékpáros KörversenyeSepsiszentgyörgyön indul a viadal

2019. augusztus 7., szerda, Sport

Mától szombatig biciklis lázban ég Háromszék és Hargita megye, hiszen itt rendezik meg Székelyföld Kerékpáros Körversenyének a tizenharmadik kiírását. Előzetes információk szerint az érdeklődő alakulatok száma huszonegyre volt tehető, ám az esemény hétfői, Csíkszeredában lezajlott sajtótájékoztatóján tizenkilenc együttes részvételét jelentették be a szervezők. Hogy mekkora mezőny vág neki a székely kör idei kiírásának, az ma 17 órakor derül ki, amikor Sepsiszentgyörgy főterén megrendezik a viadal csapatbemutatóját.

  • Fotó: Halmágyi Zsolt / Sportfoto Press
    Fotó: Halmágyi Zsolt / Sportfoto Press

Mint ismeretes, zsinórban harmadszor rajtol a megyeszékhelyről a térség legfontosabb nyári sportrendezvénye. Ezt követően 18 órától kerül sor a megmérettetés előszakaszára, vagyis az 5,3 km-es prológra, amit az Erdély TV élőben közvetít. Az egyéni időfutamon a Szabadság téren található Szent György-szobor mellett felállított pódiumról 30 másodpercenként indítják a versenyzőket a következő útvonalon: rajt–Kossuth Lajos utca–Váradi József–Gábor Áron–Vasile Goldiș–Stadion–Kórház–Szabadság–Gróf Mikó Imre–1918. december 1.–Grigore Bălan–Templom–Kőrösi Csoma Sándor–cél (a Szabadság téren).

A megmérettetés szakszerű és sportszerű lebonyolítása érdekében ma 17–19.15 óráig a fent említett utcákban forgalomkorlátozás lesz érvényben. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 170
szavazógép
2019-08-06: Közélet - :

Turistákkal együtt borult fel a kocsi

Felborult szombat délután a kommandói keskeny nyomtávú pályán közlekedő sétavonat egyik kocsija, miközben a szerelvény nagyjából húsz turistát szállított. A balesetet az utasok kisebb sérülésekkel megúszták, egyiküket a megyei sürgősségi kórházba kellett szállítani. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával eljárást indított.
2019-08-06: Közélet - Iochom István:

Visszahelyezték a pert Kézdivásárhelyre (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Keddre meghozta a Brassói Táblabíróság döntését abban az ügyben, hogy ki az illetékes alapfokon letárgyalni a román állam által az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított pert. Az ítélet szerint visszahelyezik a pert a Kézdivásárhelyi Bíróságra. A tét óriási, hiszen 2900 hektáros erdőről van szó, amelyet 986 tagnak ítéltek vissza tizenhat évvel ezelőtt, és abban az esetben, ha netalán a bíróság az állam javára dönt, ez további visszaállamosításokra teremthet rendkívül veszélyes precedenst.