Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Százezrek az Untold Fesztiválon

2019. augusztus 7., szerda, Magazin

A szervezők közleménye szerint több mint 372 ezren vettek részt a Kolozsváron ötödik alkalommal megrendezett, vasárnap zárult Untold könnyűzenei fesztiválon.

  • Fotó: Facebook / UNTOLD
    Fotó: Facebook / UNTOLD

A legtöbb nézőt Robbie Williams vasárnapi koncertje vonzotta (fotó). A fesztivál négy napja során a Kolozsvár Arénában felállított nagyszínpadon többek között Kungs, Armin van Buuren, Tinie Tempah, Nicky Romero, David Guetta és Martin Garrix is fellépett. Az első napon mintegy 90 ezer, pénteken 95 ezer, szombaton 90 ezer, vasárnap pedig 97 ezer nézőt regisztráltak. Az utolsó nap nézőszáma messze meghaladta a szervezők várakozásait.

A Kolozsvár belvárosában szervezett zenei rendezvény nyolc színpadán összesen mintegy 200 előadó lépett fel. A holland Armin van Buuren és meghívottjai hét órán át zenéltek a nagyszínpadon.

A résztvevők biztonságát 3000 rendőr, csendőr, tűzoltó, mentős és önkéntes vigyázta. A kolozsvári csendőrség közlése szerint a fesztivál ideje alatt 106 bűnesetet jegyeztek és 374 esetben róttak ki bírságot kihágásokért. Ezek sorában az üzérkedést, csendháborítást, valamint az élelmiszer-biztonsági szabályok megsértését említették. A jelen lévő mentősök 1741 embert láttak el, hatvanat szállítottak kórházba kivizsgálásra, akik közül 15-öt kellett beutalni.

Az Untold Fesztivált 2015-ben rendezték meg először, amikor Kolozsvár az Európa Ifjúsági Fővárosa címet viselte.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1779
szavazógép
2019-08-07: Magazin - :

A jó zenét szeretnék képviselni

Sepsiszentgyörgy főterén a Diákok éve tematikus év Ütős nyár programsorozata részeként adott nagy sikerű koncertet az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes. A fellépés apropóján Zombor Leventével, a zenekar frontemberével beszélgettünk.
2019-08-07: Magazin - :

Tíz éve hunyt el Cseh Tamás

Ma tíz éve, 2009. augusztus 7-én hunyt el Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész, egy korszak hangulatának legendás tolmácsolója.