Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ukrán válságNégy katona életét vesztette

2019. augusztus 7., szerda, Világfigyelő

Négy ukrán katona meghalt tegnap, amikor az ellenséges erők tüzet nyitottak rájuk a Donyec-medencei fegyveres konfliktus övezetében. A kijevi védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz megszálló erők kétszer nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira.

  • Fotó: Nove Today
    Fotó: Nove Today

Éjjel a Donyeck megyei Bohdanyivka településnél egy órán át lőtték az ukrán katonákat páncélosokkal, gránátvetőkkel, nagy kaliberű golyószórókkal és kézi lőfegyverekkel. Olekszandr Daniljuk, a közvetlenül az ukrán államfő alá rendelt Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára elítélte a katonák elleni támadást. Szavai szerint a tűzszünetnek e durva megsértése nem marad figyelmen kívül. Hozzáfűzte, hogy a védelmi tanács információi szerint az ukrán tengerészgyalogság 36-os dandárjának tagjai épp műszaki munkálatokat végeztek szakaszuk védelmi állásán, amikor a támadók orvul tüzet nyitottak rájuk.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 645
szavazógép
2019-08-07: Világfigyelő - :

Lemondott a nagykövet

Benyújtotta lemondását Jon Huntsman, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete. Donald Trump amerikai elnökhöz címzett lemondólevelében a diplomata teljes körű segítségét ígérte leendő utódjának, hogy az átmeneti időszak zökkenőmentes legyen, és külpolitikai céljaikra összpontosíthassanak.
2019-08-07: Világfigyelő - :

Kína ellenlépéseket tesz (Amerikai rakéták Ázsiában)

Kína ellenlépéseket fog tenni abban az esetben, ha az Egyesült Államok közepes hatótávolságú rakétákat telepít Ázsiába – jelentette ki Fu Cung, a kínai külügyminisztérium fegyverfelügyeleti osztályának vezetője tegnap. Arra nem tért ki, hogy pontosan milyen ellenlépéseket terveznek, de hangsúlyozta: mint ahogyan a múltban sem, Kína a jövőben sem fog részt venni nukleáris fegyverkezési versenyben.