Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lemondott a nagykövet

2019. augusztus 7., szerda, Világfigyelő

Benyújtotta lemondását Jon Huntsman, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete. Donald Trump amerikai elnökhöz címzett lemondólevelében a diplomata teljes körű segítségét ígérte leendő utódjának, hogy az átmeneti időszak zökkenőmentes legyen, és külpolitikai céljaikra összpontosíthassanak.

  • Fotó: Deseret News
    Fotó: Deseret News

Az 59 éves Jon Huntsman lemondása október 3-ától lép érvénybe. Várható távozásáról a napokban már jelentek meg értesülések az amerikai sajtóban. A hétvégén például a CNN hírtelevízió közölte, hogy információi szerint Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt csütörtökön – amikor Trump amerikai segítséget ajánlott Moszkvának a szibériai erdőtüzek oltásához – telefonon egyeztetett egy új moszkvai nagykövet szükségességéről is. A CNN akkor azt közölte: Trump és Putyin megvitatta ugyan, hogy nemsokára új nagykövetet kell küldeni Oroszországba, de konkrét személyi javaslatokról nem esett szó. Donald Trump a telefonbeszélgetés után újságíróknak azt mondta: rövid, de jó beszélgetést folytatott az orosz elnökkel, és nem tett említést új amerikai nagykövet kinevezéséről.

Jon Huntsman republikánus politikus az orosz fővárosban 2017 óta teljesít diplomáciai szolgálatot. Munkájával kapcsolatban soha nem fogalmazódtak meg kifogások. Elemzők azt valószínűsítik, hogy távozása hátterében egészségi állapota lehet.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 645
szavazógép
2019-08-07: Világfigyelő - :

Bűnügyi vizsgálatot indítottak Porosenko ellen

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) eljárást indított Petro Porosenko ellen annak kiderítésére, hogy a volt ukrán államfő tavalyi Maldív-szigeteki nyaralása során a vele utazókkal együtt követett-e el illegális határátlépést.
2019-08-07: Világfigyelő - :

Négy katona életét vesztette (Ukrán válság)

Négy ukrán katona meghalt tegnap, amikor az ellenséges erők tüzet nyitottak rájuk a Donyec-medencei fegyveres konfliktus övezetében. A kijevi védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz megszálló erők kétszer nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira.