Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sokan buktak a véglegesítő vizsgán

2019. augusztus 8., csütörtök, Közélet

Háromszéken tízből négy tanár megbukott a véglegesítő vizsgán, a hetvennyolc jelentkezőből csak negyvenöten érték el a nyolcas általánost. A hétfőn kihirdetett végleges eredmények szerint a megyében a vizsgázók 57,69 százalékának sikerült a véglegesítője, az országos átlag 77,89 százalék.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Kovászna megyében nyolcvanhárman jelentek meg a július 24-i írásbeli vizsgán, öten visszaléptek, hetvennyolcan adták be dolgozataikat. A két vizsgatanítás, a szakmai önéletrajz és az írásbeli alapján kiszámított pontszám szerint fellebbezés előtt negyvenketten érték el a nyolcas általánost, a megóvott dolgozatok újraértékelése után még hárman sikeresre javítottak. Az írásbelin kilencen nem érték el az ötöst sem, a legkisebb jegy 1,55 volt. Az írásbeli vizsga eredménye 70 százalékban számít a végleges általánosban.

A véglegesítőn azok a pedagógusok vehetnek részt, akik legalább egy éve tanítják azt a tárgyat, amiből jelentkeznek a vizsgára és az adott tanévben jó vagy nagyon jó minősítést kaptak. Ez a vizsga feltétele annak, hogy a pedagógus gyakorolhassa hivatását, végleges katedrát pályázzon meg, illetve hogy részt vegyen fokozati vizsgákon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-08-08: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Állásbörze alkalmazás nélkül

Jelentkező alig akadt, inkább csak tájékozódtak a betöltésre váró állásokról a tegnapi sepsiszentgyörgyi börzén résztvevők. Bár a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség több mint 20 céget hívott meg a rendezvényre, mindössze négy vállalkozás képviselője ült az asztalok mögött – mintegy 80 szabad munkahelyre próbáltak embert toborozni.
2019-08-08: Közélet - Iochom István:

Felejtsd el a mobilod! (Ifjúsági tábor Szörcsén)

A Háromszéki Népfőiskola Egyesület által Felejtsd el a mobilod! mottóval Szörcsén szervezett tábor hétfőn kezdődött és pénteken ér véget. A szörcsei parókián és udvarán zajló rendezvényen huszonhárom 1418 év közötti szörcsei, lemhényi, kézdivásárhelyi, kézdiszentléleki és berecki fiatal vesz részt.