Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ifjúsági tábor SzörcsénFelejtsd el a mobilod!

2019. augusztus 8., csütörtök, Közélet

A Háromszéki Népfőiskola Egyesület által Felejtsd el a mobilod! mottóval Szörcsén szervezett tábor hétfőn kezdődött és pénteken ér véget. A szörcsei parókián és udvarán zajló rendezvényen huszonhárom 1418 év közötti szörcsei, lemhényi, kézdivásárhelyi, kézdiszentléleki és berecki fiatal vesz részt.  

  • Biró Attila felvétele
    Biró Attila felvétele

Biró Erika szörcsei református lelkipásztor, fő szervező elmondása szerint az öt nap során a táborozók olyan közösségi tevékenységekben vesznek részt, amelyeknek köszönhetően remélhetőleg arra az időszakra elfelejtik a mobiltelefon billentyűzetének nyomkodását, amire napközben azért sincs lehetőségük, mert azokat csak lefekvés előtt vehetik kézbe fél órára, addig nincs náluk.

Délelőttönként előadásokon vesznek részt, az előadók közül megemlíthetjük a kézdivásárhelyi Fogarasi Laurát, aki a függőségekről – többek között a mobilfüggőségről – értekezett, Incze Hunor orbaiteleki református lelkész pedig a párkapcsolatokat és az abortuszt is érintve az élet és halál témáról tartott előadást. Gyergyai Réka kézdivásárhelyi pszichológus szintén az előadók között volt. Egyik nap az Erdélyi Barantaszövetség három tagja tartott a táborlakóknak bemutatót, illetve beszéltek a barantáról mint ősi magyar harcművészetről, majd az ifjak kipróbálhatták a különböző fegyvereket.

Hétfő este Bardócz Tímea és ikalfalvi csapata elhozták és bemutatták Szörcsén a Láthatatlan színházat. A tábor programjából nem hiányoznak a kézműves-foglalkozások, a beszélgetések, a vetélkedők, a sportnap, a tábortűz, a közös éneklés és az élő zenés tánc­ház. Pénteken a táborozók közösen készítenek festett kövekből egy mozaikképet arról, hogyan képzelik el az ideális családot. A tábor a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 933
szavazógép
2019-08-08: Közélet - Fekete Réka:

Sokan buktak a véglegesítő vizsgán

Háromszéken tízből négy tanár megbukott a véglegesítő vizsgán, a hetvennyolc jelentkezőből csak negyvenöten érték el a nyolcas általánost. A hétfőn kihirdetett végleges eredmények szerint a megyében a vizsgázók 57,69 százalékának sikerült a véglegesítője, az országos átlag 77,89 százalék.
2019-08-08: Közélet - Fekete Réka:

Mi van a gyógyszeres dobozban?

Fél éve érvényben van Romániában is az az uniós előírás, miszerint a gyógyszerek kiadásakor ellenőrizni kell minden egyes doboz eredetiségét, ám az illetékes országos hatóság vezetője csak a napokban figyelt fel arra, hogy ezt a jogszabályt a patikák fele sem tartja be, és ötvenezertől százezer lejig terjedő büntetéssel fenyegetőzik. Háromszéken is hasonló a helyzet, de ezért nem a gyógyszerészek a hibásak, hanem a bürokratikus rendszer és a gyógyszerbeolvasó működésének akadozása – véli Szabó Péter, a megyei gyógyszerészkamara elnöke.