Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elkezdődött a 15. EMI-tábor

2019. augusztus 8., csütörtök, Belföld

Tegnap délben Hazánkért rendületlenül mottóval megnyitották a 15. EMI-tábort a Gyergyószentmiklós melletti 4-es kemping területén.

  • Gergely Imre felvétele
    Gergely Imre felvétele

A megnyitón köszöntötte a résztvevőket Szűcs Péter programfelelős, aki kifejtette, az EMI-tábor 15. jubileumának évében az erdélyi magyarságnak sajnos több súlyos problémával, aggasztó történésekkel kell számolnia, a tábor programjában pedig helyet kaptak az ezek megoldására irányuló beszélgetések is. Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere jó hírként könyvelte el, hogy a megpróbáltatások, a magyarság jogaiért harcolók meghurcolása ellenére immár 15. alkalommal sikerült tető alá hozni a tábort, és büszke rá, hogy házigazdái lehetnek a rendezvénynek. Mezei János, a Magna Carpatica Egyesület elnöke szerint az EMI-tábor abban különbözik más fesztiváloktól, hogy lehetőséget kínál a szellemi feltöltődésre, a magyarság megélésére. Hangsúlyozta, a tábor szervezőcsapata által a hazáért, a közösségért végzett munka példaértékű kellene hogy legyen a fiatalság számára, és a vezetőknek is ez adhat erőt, hogy a nehézségek ellenére továbbra is kiálljanak a kitűzött célok mellett. Sorbán Attila Örs, a tábor fő szervezője köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek, hogy a rendezvény visszaköltözhessen eredeti helyszínére, és kiemelte a szervezőket, akik idejüket, erejüket áldozták a megvalósulásáért.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2019-08-08: Közélet - Fekete Réka:

Mi van a gyógyszeres dobozban?

Fél éve érvényben van Romániában is az az uniós előírás, miszerint a gyógyszerek kiadásakor ellenőrizni kell minden egyes doboz eredetiségét, ám az illetékes országos hatóság vezetője csak a napokban figyelt fel arra, hogy ezt a jogszabályt a patikák fele sem tartja be, és ötvenezertől százezer lejig terjedő büntetéssel fenyegetőzik. Háromszéken is hasonló a helyzet, de ezért nem a gyógyszerészek a hibásak, hanem a bürokratikus rendszer és a gyógyszerbeolvasó működésének akadozása – véli Szabó Péter, a megyei gyógyszerészkamara elnöke.
2019-08-08: Belföld - :

Cucoş lesz a bukaresti csendőrség vezetője

Néhány nappal az új országos csendőrparancsnok kinevezése után elfoglalhatja a bukaresti csendőrség vezetőségi posztját Sebastian Cucoș ezredes, az intézmény első főfelügyelő-helyettese, aki ellen bűnvádi eljárás van folyamatban a tavaly augusztus 10-i fővárosi tüntetésen történt erőszakos tömegoszlatás ügyében – tudósít a Maszol.