Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elbocsátás a nadrággyáraknál

2019. augusztus 8., csütörtök, Közélet

Megválik háromszéki dolgozóinak egy részétől az RGT készruhaipari vállalkozás, mely az elbocsátás tényét kedden átiratban jelezte a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél – tudtuk meg Kelemen Tibor intézményvezetőtől.

  • Az RGT sepsiszentgyörgyi gyára. Demeter Virág Katalin
    Az RGT sepsiszentgyörgyi gyára. Demeter Virág Katalin

A társaság felső-háromszéki, erdővidéki és megyeszékhelyi munkapontjairól összesen 23 alkalmazottat küldenek el: 13-an az RGT esztelneki gyárában, öten a baróti, öten pedig a sepsiszentgyörgyi üzemben dolgoztak. Elbocsátásuk okáról Kelemen Tibor nem közölt részleteket, azt azonban megjegyezte, jelenleg a felmondási időszakot töltik, ennek lejárta után ki-ki maga dönti el, hogy regiszt­rál-e a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél.

Mint arról korábban beszámoltunk, az RGT Románia cégcsoport dolgozói közel kétmillió nadrágot varrnak és további tízmillió darabot festenek évente, a korábbi lohn-rendszerben történő gyártásról teljes mértékben átváltottak saját termékek előállítására. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1893
szavazógép
2019-08-08: Máról holnapra - Fekete Réka:

Bizonytalanságból jeles

Még nem tudni, hogy egy hónap múlva megkezdődik-e a 2019–2020-as tanév, vagy az eredetihez képest egy héttel hosszabb lesz a nyári szünidő – ahogy azt a turisztikából származó bevételek növelése érdekében javasolják –, de az már biztos, hogy korábbi évekhez hasonlóan bizonytalanság jellemzi az oktatás majd minden színterét.
2019-08-08: Belföld - :

Tăriceanu és Ponta szövetséget kötött

Politikai szövetségre lép és közös képviselőházi, illetve szenátusi frakciót hoz létre a kormánykoalícióban részt vevő Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) és a Victor Ponta volt miniszterelnök által vezetett Pro Románia Párt – jelentette be tegnap Călin Popescu-Tăriceanu, az LDSZ elnöke.