Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. augusztus 9., péntek, Belföld

KÖZÖS MEGÁLLAPODÁSRA TÖREKSZENEK. Meg kell keresni a legjobb megoldást, amely mind a diákoknak, mind a turizmusnak kedvez – jelentette ki Bogdan Trif turisztikai miniszter azzal kapcsolatban, hogy még nem dőlt el, mikor kezdődik az új tanév.

  • Fotó: bucurestifm.ro
    Fotó: bucurestifm.ro

Hozzátette, az oktatási minisztériumban elemzik az összes lehetőséget. Az oktatási tárca augusztus 6-ai közleményében tájékoztatott: egyelőre nem született végleges döntés arról, hogy mikor kezdődik az iskolai év, és folytatják a megbeszéléseket a társadalmi párbeszéd bizottságában. Az iskolakezdés egyhetes halasztására Viorica Dăncilă miniszterelnök tett javaslatot. A tanulók országos szövetsége elégedetlenségét fejezte ki az indítvány kapcsán, amelyet a „turisztikai cégek javára tett áldozatként” értékelt, különös tekintettel arra, hogy már a szeptember 9-e is „kompromisszumos megoldás” volt, hisz eredetileg szeptember 1-jé­re szerették volna előrehozni az iskolakezdést, ahogyan az sok európai országban szokás. (Marosvásárhelyi Rádió)

HŐHULLÁM HÉTVÉGÉIG. Országszerte kánikula lesz vasárnap délutánig – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnap kiadott közleménye. Az előrejelzés szerint augusztus 8-án 12 órától augusztus 11-én 20 óráig a hőhullám az egész országot elborítja, és a délutáni órákban főleg az ország déli régióiban, de elszigetelten más területeken is kellemetlen lesz a hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt, meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet. A legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek gyakran lesznek 32 és 34 Celsius-fok között, pénteken és szombaton főleg délen, vasárnap pedig kiterjedt területeken 35–37 Celsius-fokig emelkedhetnek. (Agerpres)

ALIG NYITOTT, MÁRIS BEZÁRTÁK. Alig három hónapig élvezhették a 23 millió lej kormánytámogatásból megépített váraljai uszoda szolgáltatásait az aradiak. Miután tönkrement az egyik vízmelegítő, és állt a víz a zuhanyzók környékén, az önkormányzat bezárta az uszodát és felkérte a kivitelező céget, három hét alatt orvosolja a felmerült problémákat. Arad Váralja negyedében május elején adták át az új sportuszodát, amely két medencével rendelkezik: egy a versenysportolók számára, egy pedig a lakosság igényeinek kielégítésére.  (Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 606
szavazógép
2019-08-09: Belföld - :

Bűnügyi eljárás

A korrupcióellenes ügyészség azzal gyanúsítja Sorin Mîndruţescut, az Oracle Románia vezérigazgatóját, hogy közel 870 ezer euró csúszópénzt fogadott el több IT-cég vezetőjétől cserébe azért, hogy kedvezményes árajánlatokat bocsásson rendelkezésükre az Oracle által forgalmazott termékekről, hogy az érintett társaságok különböző állami vagy állami tőkével működő intézmények által kiírt nyilvános pályázatokon vehessenek részt.
2019-08-09: Közélet - :

Autók ütköztek, hatan megsérültek

Hatan sérültek meg abban a közúti balesetben, amely péntek délben történt Sepsiszentgyörgy kijáratánál a Csíkszereda irányába tartó 12-es országúton.