Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mégsem halasztják az iskolakezdést

2019. augusztus 10., szombat, Belföld

Szeptember 9-én kezdődik a 2019–2020-as iskolai év – döntötte el csütörtök este Daniel Breaz ügyvivő tanügyminiszter. Az oktatási minisztérium közleménye szerint a tárca megvitatta társadalmi partnereivel a miniszterelnök javaslatát – hogy egy héttel később, szeptember 16-án kezdődjék az iskola –, de úgy döntöttek, maradnak az eredeti elképzelés mellett, így az új tanév első napja szeptember 9-e lesz.

Az első félév december 20-án ér véget, a második félév január 13-án kezdődik és 2020. június 12-én fejeződik be. A téli vakáció ideje december 21. – január 12., a tavaszié április 4–21., a nyári szünidő pedig június 13-án kezdődik. Az elemi oktatásban és az óvodákban egyhetes vakációt tartanak október 26-a és november 3-a között. A nappali tagozat tizenkettedik és az esti oktatás tizenharmadik osztályai számára az iskolai év május 29-éig tart, míg a nyolcadik osztályosoknak június 5-én ér véget. A szakközépiskolákban és a szakiskolákban – a végzős osztályok kivételével – az iskolai év 37 hetet tart.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1100
szavazógép
2019-08-10: Sport - :

Kétgólos hátrányban a Craiova (Labdarúgás, Európa-Liga)

A Budapest Honvéd ellen botrányos mérkőzésen továbbjutó Craiova hazai pályán 2–0 arányban kikapott a görög AEK Athén együttesétől, míg a FCSB gól nélküli döntetlent játszott a cseh Mlada Boleslav csapatával a Marin Anastaso­vici Stadionban az Európa-liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.
2019-08-10: Máról holnapra - Mózes László:

Nem felejthetünk

Nem felejthetünk, nem felejthetjük el az egy évvel ezelőtt, augusztus tizedikén történt megalázást, a gumibotot, a könnygázt, a kormányépület előtti térről megrémülten távozó gyermekeket, és ott leszünk a mai tüntetésen is – e szavakkal buzdította részvételre népes hallgatóságát egy tengerparti koncerten Tudor Chirilă, a Vama együttes népszerű és közismert frontembere. Ha keresnénk sem találnánk olyan hiteles közéleti szereplőt, művészt, aki a maga eszközeivel, dalaival és szavaival egyaránt azért küzd, hogy demagóg politikai klánok ne sajátíthassák ki Romániát.