Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mesterkedés a Borudvarban

2019. augusztus 10., szombat, Közélet

A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által kezdeményezett Mesterkedjünk Kézdiszékért programsorozat csütörtök délután a kézdivásárhelyi Borudvarban újabb mesterek és mesterségek bemutatásával folytatódott. A három meghívott Szabó Erzsébet (Bimbi) csuhészobrász és szalmatárgy-készítő, László Károly keramikus, csempe- és cserépkészítő, valamint Incze Gábor bőrdíszműves volt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Mindhárman a Felső-háromszéki Kézműves Egyesület alapító tagjai. Szabó Erzsébet erre az alkalomra kukoricaháncsot hozott magával, amiből irányításával angyalkákat és pillangókat készítettek. Incze Gábor második alkalommal volt jelen a Mesterkedjünk tevékenységen, ezúttal kulcstartók és karkötők készültek az általa vezetett műhelyben. László Károly agyagozással foglalkozott, kis méretű tárgyak készültek a tevékenység ideje alatt. Tőle tudtuk meg, hogy ezután is lesznek kézműves-foglalkozások a Borudvarban csütörtökönként 18 órától.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 293
szavazógép
2019-08-10: Közélet - Iochom István:

Otthont kap a világháborús magángyűjtemény

Megoldódni látszik az első és második világháborús lemhényi magángyűjtemény sorsa, tudtuk meg Biró Erikától, a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet (KISZ) vezetőjétől.
2019-08-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A XVIII. NEMZETKÖZI MAGYAR FOTÓSZALON VÁNDORKIÁLLÍTÁS megnyitójára augusztus 13-án, kedden 18 órától kerül sor a kovásznai művelődési ház kiállítótermében. Az eseményt és a tárlaton bemutatott alkotásokat Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke méltatja. Fellép: Gráncsa Mónika, Móri István és Kolozsi István (Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon).