Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rekordot döntött a trabisok kovásznai találkozója

2019. augusztus 12., hétfő, Közélet

Az elmúlt hétvégén 12. alkalommal szervezték meg az immár hagyományos kovásznai Trabant-találkozót. Idén minden eddigi rekordot megdöntött a részvétel, 62 Trabantot hoztak el tulajdonosaik a találkozóra, a részvételt gyarapította a kovásznai motorkerékpárosok csapata, és korabeli autók is a sorba álltak.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A rendezvényt a DRE Racing Team Egyesület szervezte a polgármesteri hivatal, cégek támogatásával. Szombat reggel a városközpontban mutatkoztak be a résztvevők, később Kézdivásárhelyre, Csernátonba látogattak. Estére mindenki a Tündérvölgyben jelentkezett, ételben, italban, élő zenében nem volt hiány, az estet óriási tábortűz zárta. A rövid éjszakai pihenőt követően a bulis társaság vasárnap utazott haza.

A résztvevők pénteken érkeztek a fürdővárosba. Az ország minden szegletéből jöttek a Trabantok, volt magyarországi, lengyelországi vendég is. Szombaton a Supercoop üzlet előtti parkolóban sorakoztak a járgányok, ott adták át a részvételi okleveleket is. Kevésnek bizonyult az oklevél: nem számítottak ekkora részvételre, hatvan diploma volt kéznél, amit pótolni kellett.

Az utóbbi öt évet tekintve, a résztvevők száma rekordot döntött – még akkor is, ha az udvarhelyi, brassói trabisok távol maradtak –, a kovásznai találkozó így országos szinten is első helyre nőtte ki magát – mondta el érdeklődésünkre Domaházi János fő szervező, akit Olosz Levente segített a munkában. Domaházi tudomása szerint Aradon, Nagyszebenben, Suceaván, Jászvásárban, Bukarestben rendeznek hasonló találkozókat, de a résztvevők számát tekintve Kovászna országos első lett.

Sajnálatos módon idén távol maradtak a „különleges”, átépített Trabantok, az egyedi színfoltot a Zágoni László tulajdonában lévő négyütemű Trabant adta, amely gyári állapotban jelent meg a találkozón. Különlegesség volt a Zebra-Trabant is – a jármű tulajdonosa szombat délután tartott bemutatót, a nem mindennapi jármű pilóta nélkül, távvezérléssel jött-ment a kijelölt pályán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 705
szavazógép
2019-08-12: Közélet - Hecser László:

Nagybaconban fúvósok jártak

A nagybaconi fúvószenekar meghívására immár ötödik alkalommal gyűltek össze a rezes zene iránt érdeklődő fiatalok, hogy elhivatott barátaiktól tanuljanak. Hogy az egyhetes tábor ideje alatt mennyit fejlődtek, látható-hallható volt a tizennegyedik alkalommal szervezett fúvóstalálkozón, amelyen a tábori zenekar is fellépett.
2019-08-12: Közélet - Iochom István:

Iskolakeresztelő Kézdikőváron

Kettős esemény zajlott Kézdikőváron Szent Lőrinc, a falu vedőszentjének napján, szombaton: a búcsús szentmise után Tamás József segédpüspök megáldotta az új plébánia épületét, majd névadó ünnepséget tartottak, a tavaly kívül-belül felújított iskola kilépett a névtelenségből és felvette a település jeles szülöttje, Kovács Ferenc kántortanító nevét.