Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. augusztus 12., hétfő, Belföld

TÍZEZER LEJRE BÜNTETTÉK a Csíki Sör manufaktúrát amiatt, hogy a sörösüvegek címkéjén csak „idegen nyelven”, azaz magyarul reklámoztak egy friss nyereményjátékot.

  • Forrás: csikisor.ro
    Forrás: csikisor.ro

A Maszol szerint a büntetésről a Csíki Sör hivatalos Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben számoltak be. „Köszönjük nektek (román hatóságoknak – szerk. megj.), hogy a kisebbségek védelmét »példaértékűen« kezelitek” – írták, majd így folytatták: „Köszönjük, hogy vigyáztok azon polgártársainkra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni. Vigyáztok rájuk folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel, hogy ne szálljanak el a valóság keserű talajáról. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.” A csíkszentsimoni vállalkozásnál a Hargita megyei fogyasztóvédelem panasz miatt tartott ellenőrzést, és azért rótt ki tízezer lejes büntetést, mert egy friss promóció reklámját nem fordították le román nyelvre, csak magyar – a fogyasztóvédelmisek szerint „idegen” – nyelven tüntették fel az üvegeken.

RENGETT A FÖLD. A Richter-skála szerinti 3,1-es erősségű földrengést mértek vasárnap hajnalban 2 óra 59 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségében – jelenti honlapján az Országos Földfizikai Intézet. A földrengés 151 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (29 km), Kovászna (41 km), Bodzaforduló (51 km), Kézdivásárhely (54 km), Szlanikfürdő (60 km). Augusztus eleje óta 12 földrengést észleltek Romániában, ezek erőssége 2,1 és 4,2 között mozog a Richter-skálán. Az idei év legerősebb földrengése január 9-én történt Buzău megyében és 4,4-es erősségű volt. Az elmúlt esztendő legerősebb földrengését október 28-án mérték Buzău megyében, ez 5,8-as erősségű volt, és Székelyföldön is érezni lehetett. (Agerpres)

ÚJABB SZTRÁDASZAKASZ. Egy tíz kilométeres szakasz kivételével augusztus 15-én már közlekedni lehet a Déva–Lugos autópálya 3-as és 4-es szakaszán – jelentette be Laurenţiu Nistor képviselő, a Szociáldemokrata Párt Hunyad megyei szervezetének elnöke. A Déva–Lugos autópálya érintett szakaszainak hossza összesen 43 kilométer, ebből körülbelül tíz kilométert Hunyad és Temes megye határán, Holgya és Marzsina között egyelőre nem adnak át a forgalomnak, mert átjárókat kell építeni a medvék számára. (Agerpres)

ROSSZUL TARTOTT ELÍTÉLT. Tizenkétezer lej kártérítést fizethet az állam egy fiatalkorúak szexuális kizsákmányolásában való bűnrészesség miatt elítélt volt Temes megyei rendőrnek, aki a vizsgálati fogságban töltött idő alatt rühös lett. A temesvári bíróság ítélete nem végleges. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság még 2015 júniusában leplezte le azt a bűnbandát, amelynek feje a temesvári alvilágból jól ismert Paul Mânzu volt, és amely kiskorúakat „szállított” tehetős megrendelőknek. Ovidiu Gîțan volt rendőrt két év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, kirúgták a rendőrségtől, miután bebizonyosodott, ő is részt vett a kiskorúak szexuális kizsákmányolásában. Feladata a „jelöltek” felkutatása és behálózása volt, s miután a 15–17 év közötti lányokat elcsábította, különböző módszerekkel rávették őket, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek Mânzu „VIP”-klienseivel. Az intim együttlétekről videofelvételek is készültek: ha valamelyik fiatal később nem engedelmeskedett nekik, megfenyegették, hogy elküldik a felvételeket a szüleinek. Gîțan arra hivatkozva perelte be a Temes Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a vizsgálati fogságban töltött idő alatt olyan körülmények között tartották, ami szerinte sérti a jogait: a cella és az ablak túl kicsi volt, a higiénia nem volt kielégítő. (Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1098
szavazógép
2019-08-11: Sport - Miska Brigitta:

Először győzött az idényben a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A Sepsi OSK négy döntetlen után megszerezte első győzelmét a 2019–2020. évi szezonban. A háromszéki csapat gól nélküli első félidőt követően, a szünet után Goran Karanović góljával gyűjtötte be a három pontot a Craiova ellen a Ion Oblemenco Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A veretlen piros-fehérek az idényben harmadszor zártak kapott gól nélkül, valamint hét ponttal a rangsor hetedik helyén állnak.
2019-08-12: Sport - :

Molnár Ede győzelmével kvalifikációs pontokat szerzett (Hegyikerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede augusztus 10-én nemzetközi hegyikerékpáros versenyen utasított mindenkit maga mögé. A Bike FM Zemeș XCO elnevezésű verseny egyben a Román Kupa 4. szakasza is volt, ahol a 23 éves háromszéki kerékpározó versenyzését ezúttal semmi technikai probléma nem nehezítette, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott.