Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kerékpáros-EbViviani nyerte a mezőnyversenyt

2019. augusztus 12., hétfő, Sport

Elia Viviani nyerte a férfi mezőnyversenyt az Alkmaarban rendezett országúti kerékpáros-Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

  • Fotó: Getty Images
    Fotó: Getty Images

A 12 körös, 172 kilométeres távú versenyen az olaszok stratégiájának köszönhetően a hajrára háromfős élcsoport maradt: a 30 éves olasz mellett az ugyancsak sprinter német Pascal Ackermann, valamint az egynaposokon jól teljesítő belga Yves Lampaert. Az utolsó kilométerhez érve előbb Lampaert, majd Viviani is otthagyta Ackermannt, a Quick-Step két versenyzőjének sprintjét pedig az esélyeknek megfelelően Vivani nyerte. A mezőnyben a magyar színeket Pelikán János képviselte. A nagyobb bolynak, amelyben Pelikán tekert, jelentős lemaradása volt az élcsoporthoz ké­pest, így a rendezők döntése értelmében nem fejezhették be a viadalt.

Eredmények (férfi mezőnyverseny): 1. Elia Viviani (Olaszország) 3:30:52 óra, 2. Yves Lampaert (Belgium) 1 másodperc hátrány, 3. Pascal Ackermann (Németország) 9 mp h.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-08-12: Sport - :

Nyolcadik lett Románia (Női kosárlabda, U20)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC két kosarasát, Kovács Renátát és Orbán Nikolettet, valamint a Kézdivásárhelyi SE játékosát, Biszak Boglárkát a keretében tudó román válogatott a 8. helyezett lett a Pristinában megrendezett húsz év alatti női B-osztályos Európa-bajnokságon. A Cătălin Tănase edzette csapat hat meccset játszott a kontinenstornán, mérlege pedig egy győzelem és öt vereség. Kovács 106 percet töltött a pályán és 23 pontot szerzett, Orbán 160 percet játszott és 66 pontot jegyzett. A Koszovó ellen megnyert meccsen lesérült Biszak csak 17 játékpercet könyvelhetett el, neve mellé sajnos egy pontot sem jegyezhettünk fel.
2019-08-12: Sport - :

Rekordlétszám lehet Tokióban (Cselgáncs)

Rekordlétszámú versenyző léphet tatamira az augusztus 25-én kezdődő olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.