Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádoltákVizsgálatot követelnek az Epstein-ügyben

2019. augusztus 13., kedd, Világfigyelő

Két francia miniszter is franciaországi vizsgálatot követelt tegnap az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt, a manhattani börtönben a gyanú szerint öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein amerikai milliárdos ügyében.

  • Fotó: BBC
    Fotó: BBC

„Az amerikai vizsgálat franciaországi szálakat tárt fel. Így számunkra az áldozatokra való tekintettel alapvetően fontosnak tűnik, hogy az egész ügyet tisztázzák” – írta közleményében Mar­lene Schiappa, a nők és férfiak egyenjogúságáért, valamint Andrien Taquet gyermekvédelemért felelős államtitkár. Marlene Schiappa környezete szerint valójában az amerikai üzletember franciaországi kap­csolatainak felgöngyölítéséről van szó. Epstein sűrűn utazott oda-vissza Franciaország és az Egyesült Államok között, és a francia főváros egyik előkelő negye­dében lakóháza is volt.

„Jeffrey Epstein halála nem foszthatja meg az áldozatokat az igazságszolgáltatástól, amelyhez joguk van: ez alapvető feltétele mind a talpraállásuknak, mind a fiatal lányok hatékonyabb védelmének az efféle szervezett hálózatokkal, az efféle ragadozókkal szemben” – írta Marlene Schiappa és Andrien Taquet.

A párizsi főügyészhez intézett levelében az Ártatlanság Veszélyben nevű civil szervezet rámutatott, hogy július 23-án jegyzéket intézett a főügyészhez, és hangsúlyozta, hogy „Franciaországot is érinti az akta, mert az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által lefolytatott nyomozásokban több francia állampolgárságú személy is szerepelt”. Az Ártatlanság Veszélyben egy „megbízható forrást” is idéz, amely szerint „a Jeffrey Epstein és a bűntársai által létrehozott prostitúciós hálózat több áldozata is francia állampolgár”.

A 66 éves milliárdos üzletember manhattani börtöncellájában elkövetett valószínűsített öngyilkossága megdöbbenést váltott ki az Egyesült Államokban, az FBI és az igazságügy-minisztérium vizsgálatot indított az ügyben. A büntetés-végrehajtás által „valószínűsített öngyilkosságnak” minősített haláleset azonnal összeesküvés-elméletek sokaságát indította be. Egyesek feltételezik, hogy az üzletembert a hatalom köreiben forgó üzletemberekkel való számos kapcsolata miatt meggyilkolták.
Jeffrey Epstein halálának okát a boncolás után sem lehet egyértelműen megállapítani, ehhez még több információra van szükség – közölte dr. Barbara Sampson igazságügyi orvosszakértő New Yorkban.

A The New York Times című lap idézte New York város egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselőjét, aki azt mondta: Sampson doktor azt valószínűsíti, hogy Jeffrey Epstein felakasztotta magát, de ennek megerősítésére még további információkra van szüksége. Több politikus is magyarázatot követelt, kiváltképp azért, mert a különlegesen szigorú és biztonságos manhattani börtönben Epstein három héttel ezelőtt már megkísérelt öngyilkosságot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2019-08-13: Belföld - :

Csonka Erdélyi Nemzeti Kerekasztal

Hiányosan, mindössze három résztvevővel zajlott az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által meghirdetett Erdélyi Nemzeti Kerekasztal vasárnap, az EMI-táborban. A kezdeményező ifjúsági szervezeten kívül egyelőre a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) mutatott hajlandóságot a nemzeti ügyekben való együttgondolkodási, együttcselekvési folyamat elindítására. Ehhez várják a jövőben az RMDSZ és a további, nemzetpolitikával foglalkozó erdélyi magyar szervezetek csatlakozását – áll az MPP sajtóirodája által kiadott közleményben.
2019-08-13: Világfigyelő - :

Folytatják a fegyverfejlesztést

Az új fegyvertípusok kifejlesztését végig kell vinni, mert az lesz a legjobb megemlékezés a múlt héten életüket vesztett nukleáris szakemberekről – közölte a Roszatom vezérigazgatója tegnap, azt követően, hogy eltemették az orosz állami atomenergetikai konszern öt munkatársát, akik egy fegyverkísérlet során vesztették életüket.