Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Munkavállalók száma

2019. augusztus 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A munkaügyi minisztérium összesített adatai szerint a munkavállalók általános regiszterében az év első negyedének végén 6 425 112 egyéni munkaszerződés szerepelt.

  • Fotó: Avocatnet
    Fotó: Avocatnet

Ez csaknem 30 ezerrel több, mint április végén. A munkaszerződések 91,5 százalékát meghatározatlan időre kötötték, a részmunkaidős szerződések száma 683 397 volt. A félmillió meghatározott időre szóló munkaszerződés közel fele volt részmunkaidős. Március 31-én az aktív alkalmazottak száma 5 568 760 volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 607
szavazógép
2019-08-14: Pénz, piac, vállalkozás - :

Életbe vágó az adóbevételek növekedése (Állami költségvetés)

Hetek óta a költségvetés-kiigazítás tervezete áll a politikai és gazdasági hírek homlokterében, de a hétfői kormányülésen megszületett döntés után sem csillapodtak a viták. A legtöbben megszorításként értékelik, a kormány természetesen kiegészítésről beszél. Ugyanakkor a költségvetés felügyeletével megbízott intézmény, a Költségvetési Tanács több szakmai és jogi érvet is felsorakoztatott, amelyek növelik a végrehajtás kockázatát, a pénzügyminiszter pedig azzal vágott vissza, hogy 2015 óta a tanács sorozatos negatív előrejelzései ellenére az eredmények végül a tárca álláspontját igazolták. Alább a Költségvetési Tanács elnökének véleményéből közlünk néhány fontos megállapítást. Daniel Dăianu az Agerpress hírügynökségnek adott interjút. (fer-)
2019-08-14: Pénz, piac, vállalkozás - :

Biztonsági kód

Szeptember 14-től kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknál az Európai Unión belül.