Caracali gyilkosságokKiterjesztik a nyomozást

2019. augusztus 14., szerda, Belföld

Az ügyészek minden szálat kivizsgálnak a caracali gyilkosságok ügyében, nem hagyatkoznak csak a „magányos farkas” elméletre – nyilatkozta Alexandru Cumpănaşu, a meggyilkolt Alexandra nagybátyja, miután találkozott tegnap a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyészével, Felix Bănilával.

  • Fotó: Antena3
    Fotó: Antena3

Cumpănaşu azt mondta, a ­DIICOT-főügyész biztosította, hogy minden szálat megvizsgálnak, a családtól származó és a médiában megjelent minden információt ellenőriznek. Hozzátette, kérték a kerítés bűntettével kapcsolatos 2012-es caracali ügy mindegyik áldozatának és gyanúsítottjának kihallgatását vagy újbóli kihallgatását, valamint ismét igényelte a parlament Olt megyei tagjainak és Caracal polgármesterének kihallgatását. „Bármennyire is próbálnak egyesek menekülni, nem fognak. Ez csak az én személyes véleményem a Bănilă főügyésszel folytatott tárgyalás alapján” – nyomatékosította. Cumpănaşu azt is elmondta, Alexandra családja kitart ama elhatározása mellett, hogy nyomozócsoportot létesítsenek az Olt megyei alvilági klánok kivizsgálására. Állítása szerint a DIICOT-főügyész ezt nem ellenezte, amennyiben a csoport „nem fog keresztbe tenni” az ügyészség nyomozásának.  A caracali gyilkosságok gyanúsítottja, Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, az ügyészeknek azonban ez idáig nem sikerült megtudniuk, hova rejtette a holttestet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 488
szavazógép
2019-08-14: Belföld - :

A szociáldemokraták nem fogadnak el ultimátumot és nem akarnak „válni”

Nem terveznek kormányátszervezést, de gondolkodnak egy kormányátalakításon, amelyen lecserélnék azokat a minisztereket, akik nem teljesítettek megfelelőképpen – jelentette be hétfőn késő este, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) országos végrehajtó bizottságának ülését követően Viorica Dăncilă miniszterelnök. Az SZDP elnöke hozzátette: pártja nem fogad el ultimátumokat a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) részéről.
2019-08-14: Belföld - :

Hírsaláta

PÓRUL JÁRT RENDŐRÖK. A remélt rágalmazási kártérítés megítélése helyett a perköltség kifizetésére kötelezi a bíróság azt a rendőrszakszervezetet, mely egy rendőrellenes dalszöveg miatt perelte be a Paraziții raptriót.