Hírsaláta

2019. augusztus 14., szerda, Belföld

PÓRUL JÁRT RENDŐRÖK. A remélt rágalmazási kártérítés megítélése helyett a perköltség kifizetésére kötelezi a bíróság azt a rendőrszakszervezetet, mely egy rendőrellenes dalszöveg miatt perelte be a Paraziții raptriót.

  • Fotó: Adevarul
    Fotó: Adevarul

A bíróság első fokon a banda, illetve a 20 cm Records lemezkiadó javára döntött, és 2500 lejben állapította meg a pert indító szakszervezet által kifizetendő összeget, mely gyakorlatilag az alperesek ügyvédi költségeit fedezi. A rendőrök azért pereltek, mert sértve érezték magukat a Paraziții szókimondó dalszövege miatt, melyben seggnyalónak, impotensnek, lustának nevezik őket. Az Arma Secretă (Titkos fegyver) című album pár hónapja jelent meg, a szóban forgó dalt pedig azonnal felkapták. Pedig csak hetekkel később történt a caracali gyilkosság, mely alátámasztotta, a dalszöveg bizonyos részletei nem is állnak olyan messze a valóságtól. (Főtér)

HARAPOTT A MEDVE. Több, harapás okozta sérüléssel került kórházba tegnap egy juhász, miután Csíkszentimre közelében rátámadt a medve. A 40 éves férfit az esztenánál érte a támadás, és szerencséje volt juhászkutyáival, amelyek elűzték a nagyvadat. A férfit a jobb combján és a bal alsó karján harapta meg a medve, műtétre nem volt szükség. Miután a két harapott sebet kitisztították, a pácienst átvitték a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző osztályára, hogy megfelelő kezelést kapjon. (Agerpres)

ELSZÁLLÍTOTTÁK A MEDVÉT. Hargita megye tanácsának elnöke, Borboly Csaba a honlapján jelentette be, hogy hétfőn elszállítottak egy anyamedvét három bocsával együtt a zernyesti medverezervátumba, hogy biztonságosabbá tegyék a turisták által sűrűn látogatott Szent Anna-tó környékét. Ez már a második macicsalád, amit elköltöztetnek a környékről, miután a környezetvédelmi minisztérium több hónap után rábólintott az akcióra. (Főtér)

MEDVE MIATT FIZET AZ ÁLLAM. Precedensértékű ítéletet hozott a Kolozs megyei bíróság: egy férfi és egy kiskorú erkölcsi kártérítést kap a környezetvédelmi minisztériumtól medvetámadás miatt. Mindkét eset 2015 augusztusában történt Kolozs megyében – Bálványosváralján, illetve Bátonyban –, s a panaszosok elmondása szerint csodával határos módon csak sérülésekkel úszták meg a váratlan találkozást. Mindketten pert indítottak a környezetvédelmi minisztérium, a helyi halász-vadász egyesület, a megyei környezetvédelmi hatóság, illetve az erdővédelmi szolgálat ellen, és a frissen meghozott alapfokú döntés értelmében 150 ezer lejes kártérítést kapnak az államtól. A minisztérium „természetesen” azonnal fellebbezett. (Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1300
szavazógép
2019-08-14: Belföld - :

Kiterjesztik a nyomozást (Caracali gyilkosságok)

Az ügyészek minden szálat kivizsgálnak a caracali gyilkosságok ügyében, nem hagyatkoznak csak a „magányos farkas” elméletre – nyilatkozta Alexandru Cumpănaşu, a meggyilkolt Alexandra nagybátyja, miután találkozott tegnap a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyészével, Felix Bănilával.
2019-08-14: Belföld - :

Politikai csörte

Büntetőpanaszt tesz a Szociáldemokrata Párt (SZDP) a Nemzeti Liberális Párt (NLP) azon politikusai ellen, akik – az SZDP szerint – „tudatosan félretájékoztatták” az embereket a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.