Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Iohannis tervei

2019. augusztus 14., szerda, Belföld

Többek között a stratégiai partnerségről, biztonsággal kapcsolatos kérdésekről, a NATO és a 2 százalékos GDP-arányos védelmi ráfordításról, a növekvőben levő gazdasági kapcsolatokról fog tárgyalni Klaus Iohannis államfő az Amerikai Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal.

  • Fotó: CNN
    Fotó: CNN

A román elnök amerikai hivatali kollégájának meghívására látogat Washingtonba augusztus 19-én és 20-án. „Jómagam is, és Trump elnök is vártuk már egy ideje ezt a találkozót. Számos fontos kérdés van, ami megvitatásra vagy megerősítésre vár. Tárgyalni fogunk a haderőfejlesztésről és a Visa Waiver programról is. E tekintetben kicsit meg kellene mozgatni a dolgokat” – fogalmazott Iohannis az újságírókkal tartott informális találkozón. Iohannis kitért arra is, az amerikaiakat aggasztja, hogy energetikai szempontból Európa túlságosan függhet Oroszországtól. Az elnök azt is hangsúlyozta, hogy Románia nem szeretné, ha az Exxon vállalat kivonulna a fekete-tengeri földgázkitermelési projektből.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 170
szavazógép
2019-08-14: Belföld - :

Politikai csörte

Büntetőpanaszt tesz a Szociáldemokrata Párt (SZDP) a Nemzeti Liberális Párt (NLP) azon politikusai ellen, akik – az SZDP szerint – „tudatosan félretájékoztatták” az embereket a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.
2019-08-14: Közélet - Váry O. Péter:

Igazi homokozó lett a homokozó (Sepsiszentgyörgy)

Ha már úgyis homokozónak nevezi a köznyelv a Szabadság térnek a prefektúra és a megyei tanács előtti részét, hát legyen valóban az: elkerített homokozóval, körülötte nyugágyakkal és napernyőkkel – talán ez vezérelhette a városházát, amikor tegnap kirakták a térre a strandbútorzatot, új rendeltetést adva ezáltal a sok vitát kiváltó központi résznek. Amúgy az elképzelés nem is rossz, legalább jó és biztonságos játszóhelyük lesz a kisgyerekeknek, míg szüleik a főtéren mulatják az időt, legfennebb egy kicsit megkésett a homokozó felállítása, hiszen már nincs túl sok hátra a nyárból.