Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Politikai csörte

2019. augusztus 14., szerda, Belföld

Büntetőpanaszt tesz a Szociáldemokrata Párt (SZDP) a Nemzeti Liberális Párt (NLP) azon politikusai ellen, akik – az SZDP szerint – „tudatosan félretájékoztatták” az embereket a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.

  • Fotó: Cotidianul
    Fotó: Cotidianul

Tegnapi közleményében az SZDP rámutat, a liberális politikusok azon nyilatkozatai, miszerint a kormány meghamisította a pénzügyi adatokat, illetve ellopta a bruttó hazai termék 10 százalékát, igen súlyosak, és kimerítik a nemzetbiztonságot veszélyeztető hamis információk tudatos közlése bűntettének fogalmát. Az SZDP szerint az NLP vádjai nélkülöznek minden tényszerű alapot, ugyanakkor azonban megingathatják a befektetők és az állampolgárok hivatalos pénzügyi adatokba vetett bizalmát, és ezáltal negatív hatással lehetnek a nemzetgazdaságra. Az NLP elnöke, Ludovic Orban az SZDP közleményére válaszolva kijelentette, támogatja kollégái kijelentéseit a költségvetési számok meghamisításáról. „Nem az igazságot felfedő kollégáimnak kellene felelniük a törvény előtt, hanem pont az SZDP tagjainak, akik szemtelenül hazudnak az állami költségvetés kapcsán, akik tönkretették az ország pénzügyi állapotát. Meggyőződésem, hogy fizetni fognak” – tette hozzá Orban. A költségvetés-kiigazítás hamis, csak megpróbálja elrejteni az államháztartás katasztrofális helyzetét, és ennek eredményeként az év végére Románia rendkívül nehéz gazdasági helyzetben lesz, állítja Orban.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 261
szavazógép
2019-08-14: Belföld - :

Hírsaláta

PÓRUL JÁRT RENDŐRÖK. A remélt rágalmazási kártérítés megítélése helyett a perköltség kifizetésére kötelezi a bíróság azt a rendőrszakszervezetet, mely egy rendőrellenes dalszöveg miatt perelte be a Paraziții raptriót.
2019-08-14: Belföld - :

Iohannis tervei

Többek között a stratégiai partnerségről, biztonsággal kapcsolatos kérdésekről, a NATO és a 2 százalékos GDP-arányos védelmi ráfordításról, a növekvőben levő gazdasági kapcsolatokról fog tárgyalni Klaus Iohannis államfő az Amerikai Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal.