Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Politikai csörte

2019. augusztus 14., szerda, Belföld

Büntetőpanaszt tesz a Szociáldemokrata Párt (SZDP) a Nemzeti Liberális Párt (NLP) azon politikusai ellen, akik – az SZDP szerint – „tudatosan félretájékoztatták” az embereket a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.

  • Fotó: Cotidianul
    Fotó: Cotidianul

Tegnapi közleményében az SZDP rámutat, a liberális politikusok azon nyilatkozatai, miszerint a kormány meghamisította a pénzügyi adatokat, illetve ellopta a bruttó hazai termék 10 százalékát, igen súlyosak, és kimerítik a nemzetbiztonságot veszélyeztető hamis információk tudatos közlése bűntettének fogalmát. Az SZDP szerint az NLP vádjai nélkülöznek minden tényszerű alapot, ugyanakkor azonban megingathatják a befektetők és az állampolgárok hivatalos pénzügyi adatokba vetett bizalmát, és ezáltal negatív hatással lehetnek a nemzetgazdaságra. Az NLP elnöke, Ludovic Orban az SZDP közleményére válaszolva kijelentette, támogatja kollégái kijelentéseit a költségvetési számok meghamisításáról. „Nem az igazságot felfedő kollégáimnak kellene felelniük a törvény előtt, hanem pont az SZDP tagjainak, akik szemtelenül hazudnak az állami költségvetés kapcsán, akik tönkretették az ország pénzügyi állapotát. Meggyőződésem, hogy fizetni fognak” – tette hozzá Orban. A költségvetés-kiigazítás hamis, csak megpróbálja elrejteni az államháztartás katasztrofális helyzetét, és ennek eredményeként az év végére Románia rendkívül nehéz gazdasági helyzetben lesz, állítja Orban.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2212
szavazógép
2019-08-14: Belföld - :

Hírsaláta

PÓRUL JÁRT RENDŐRÖK. A remélt rágalmazási kártérítés megítélése helyett a perköltség kifizetésére kötelezi a bíróság azt a rendőrszakszervezetet, mely egy rendőrellenes dalszöveg miatt perelte be a Paraziții raptriót.
2019-08-14: Belföld - :

Iohannis tervei

Többek között a stratégiai partnerségről, biztonsággal kapcsolatos kérdésekről, a NATO és a 2 százalékos GDP-arányos védelmi ráfordításról, a növekvőben levő gazdasági kapcsolatokról fog tárgyalni Klaus Iohannis államfő az Amerikai Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal.