Magánének-mesterkurzus Sepsiszentgyörgyön

2019. augusztus 15., csütörtök, Közélet

Hiánypótló képzés kezdődött hétfő délelőtt a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, ahol a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia két oktatója, Halmai Katalin magánénektanár tart mesterkurzust Alszászy Gábor korrepetitorral. A rendezvény nagyszerű lehetőség tanárnak, diáknak egyaránt, hogy szakmailag tovább fejleszthessék magukat.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A hét végéig zajló magánének-mesterkurzus a sepsiszentgyörgyi tanintézmény és a rangos budapesti zeneakadémia első együttműködése, mely a művészeti líceum egyik volt diákja, az akadémia növendéke – Bartos Barna – révén valósulhatott meg – vázolta köszöntőjében Sebestyén-Lázár Enikő igazgató, aki vallomása szerint maga is diákként vesz részt a kurzuson. Megjegyezte, hasonló rangos képzésre mind­eddig nem került sor az iskolában, ám az igényt jól jelzi, hogy felhívásukra 22 résztvevő jelentkezett: éneket tanuló diákok, egyetemisták, magánénektanárok és énekes előadóművészek Nagyváradról, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről.

Halmai Katalin úgy fogalmazott, örömmel jöttek Sepsiszentgyörgyre, Alszászy Gábor pedig azt mondta, a képzés számukra is nagy élmény. Közvetlen köszöntőjük tulajdonképpen a bemutatkozó, meghallgatásra várók izgalmát volt hivatott oldani: elsőként egy operaénekesnek készülő, székelyudvarhelyi végzős lány lépett a zongora elé, aki azt tervezi, Budapesten folytatja tanulmányait.

Vasárnap koncert zárja az egyhetes mesterkurzust, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében 17 órakor kezdődő rendezvényen a hallgatók, tanárok, illetve Bartos Barna és Halmai Katalin is fellép majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2019-08-15: Közélet - Iochom István:

Medve járt a Múzeum utcában (Csernáton)

Az alsócsernátoni Múzeum utcában, a 298. szám alatti Orosz-portán kedden éjszaka egy medve elpusztított egy több mint száz kilogrammos sertést. Pár nap leforgása alatt ez a második medvetámadás Alsócsernátonban, vasárnap éjfél után Gajdó Ferenc udvarára tört be a medve, leszakította az ól hátsó ajtaját, majd végzett a közel kétszáz kilogrammos, malacos gőlyével és három malaca közül az egyikkel, illetve a másik kettőt megsebesítette.
2019-08-15: Belföld - :

Átadtak egy pályaszakaszt

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) Facebook-oldalán tegnap este fél 7 körül megjelent fotók tanúsága szerint átadták a forgalomnak a Lugos–Déva autópálya 4-es, Marossolymos és Marosillye közötti szakaszát.