Átadtak egy pályaszakaszt

2019. augusztus 15., csütörtök, Belföld

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) Facebook-oldalán tegnap este fél 7 körül megjelent fotók tanúsága szerint átadták a forgalomnak a Lugos–Déva autópálya 4-es, Marossolymos és Marosillye közötti szakaszát.

  • Fotó: Bugetul.ro
    Fotó: Bugetul.ro

Mint korábban írtunk róla, a dél-erdélyi autópálya Déva utáni részén két szakaszt kellett volna hétfő este átadniuk a kivitelezőknek, de a CNAIR csak az egyik szakasz átvételi jegyzőkönyvét írta alá, a másikét minőségi problémák miatt nem, és mert ez utóbbin található az a csomópont, amely az átvett szakaszra feljutást biztosít, az ezen való közlekedés is lehetetlennek tűnt. Tegnap estétől azonban mégis lehet közlekedni a sztráda Marossolymos és Marosillye közötti szakaszán.

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter egyébként egy tegnapi sajtótájékoztatón megerősítette azt a korábbi kijelentését, mely szerint idén körülbelül 100 kilométernyi sztrádát adnak át. Elmondta, az év végéig készen lesz a Szászsebes–Torda sztráda első szakasza, a Radnót–Maroskece pályaszakasz, a Bihar–Bors szakasz, a Barcarozsnyó–Keresztényfalva szakasz, Bákó körgyűrűje, és azt mondta, hogy a Lugos–Déva 3-as és 4-es szakasza is rendben lesz. Arra a kérdésre, hogy igaz-e az az információ, miszerint az olasz Impresa Pizzarotti cég csökkentette a munkálatok ritmusát a Szászsebes–Torda sztráda első szakaszán, mivel nem fizették ki neki idejében a számlákat, Cuc miniszter nemmel válaszolt. A miniszter szerint a szakaszon a munkálatok több mint 75 százalékával elkészültek.

A Pro Infrastructura Egyesület kedden azt írta Facebook-oldalán, hogy az Impresa Pizzarotti szinte teljesen leállt a munkálatokkal az A10 jelzésű, Szászsebest Tordával összekötő autópálya 1-es szakaszán, mivel az állam elmaradt néhány számla kifizetésével, melyeknek értéke 65 millió lejre rúg. Az egyesület szerint ezt a pályaszakaszt nem fogják 2019-ben átadni. Ha reálisan nézzük a dolgot, jövő év vége felé adhatják át, de figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, azt, hogy az állam nem fizet rendesen, még ez sem valószínű – állítja a Pro Infrastructura Egyesület.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 402
szavazógép
2019-08-15: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Magánének-mesterkurzus Sepsiszentgyörgyön

Hiánypótló képzés kezdődött hétfő délelőtt a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, ahol a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia két oktatója, Halmai Katalin magánénektanár tart mesterkurzust Alszászy Gábor korrepetitorral. A rendezvény nagyszerű lehetőség tanárnak, diáknak egyaránt, hogy szakmailag tovább fejleszthessék magukat.
2019-08-15: Belföld - :

Legalább két áldozat (Caracali gyilkosságok)

Egy 15 és 19 év közötti lánytól, de nem Alexandra Măceşanutól származnak azok a csontmaradványok, amelyeket a Caracal melletti erdőben találtak meg – derül ki az antropológiai vizsgálat eredményéből, amelyet a törvényszéki orvostani intézet küldött el a caracali ügyben nyomozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek (DIICOT).