Háromnapos ünnepi programsorozatIsten éltessen, Magyarország!

2019. augusztus 15., csütörtök, Világfigyelő

Isten éltessen, Magyarország! szlogennel tartják meg a hagyományokhoz híven háromnapos rendezvénysorozatot az államalapítás ünnepén – mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Fotó: infostart.hu
    Fotó: infostart.hu

Kovács Zoltán elmondta, azt a több mint ezer éve Európa szívében meglévő államot ünneplik, amely nem csak a saját identitását, kultúráját, de Európa kultúráját, határait és identitását is védi. A programokkal kapcsolatban az államtitkár közölte, a rendezvények már vasárnap elkezdődnek. A Várkert Bazárnál a Magyar Ízek utcája a Kárpát-medence gasztrokultúrájával várja a látogatókat, napközben családi programokkal is készülnek, esténként pedig koncertek lesznek.

Augusztus 20-án – a katonai és állami hagyományoknak megfelelően – reggel zászlófelvonással és 130 katona tisztté avatásával kezdődik a nap, ezen beszédet mond Áder János köztársasági elnök mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Ezt a Magyar Honvédség légi és vízi bemutatója követi, amelyen a haderő új beszerzésű eszközei is bemutatkoznak – ismertette az államtitkár. Napközben a rakparton folytatódnak a rendezvények, a tűzijáték este 9 órakor kezdődik. Ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán jelezte: a fellövési helyszíneket a tavalyihoz ké­pest délebbre helyezték.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2374
szavazógép
2019-08-15: Belföld - :

Hírsaláta

(RÉM)ÁLOMUTAZÁS. Az utazás lett a legnagyobb kaland többtucatnyi szatmárnémeti diák számára, akik két hetet táboroztak a Fekete-tenger partján.
2019-08-15: Világfigyelő - :

A berlini fal építésére emlékeztek

Megemlékezéseket tartottak kedden a német fővárosban az egykori berlini fal felhúzásának 58. évfordulója alkalmából. Idén a legnagyobb figyelem nem a fal felépítésére, hanem a kerek évforduló miatt a fal 1989-es lebontására irányul, azonban az ünneplés mellett nem szabad megfeledkezni a várost kettéosztó határőrizeti rendszer és Németország megosztottsága áldozatairól sem – emelte ki Michael Müller, Berlin kormányzó polgármestere.