Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, 1. LigaMotiváltan lépnek pályára a címvédő ellen

2019. augusztus 16., péntek, Sport

A Sepsi OSK szombaton 21 órától a címvédő Kolozsvári CFR csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában. A piros-fehér mezesek az eltiltott László Csaba nélkül lépnek pályára, a vezetőedző ezúttal is a lelátóról követi figyelemmel a mérkőzést, a kispadról Ilyés Róbert másodedző irányít.

  • Fotó: Sepsi OSK
    Fotó: Sepsi OSK

A háromszéki csapat az idényben még veretlen, hiszen négy döntetlent játszott, legutóbb pedig a Craiova vendégeként gyűjtötte be a három pontot, így a 7. helyről várhatja a folytatást. Dan Petrescu csapata az első fordulóban ikszelt a Jászvásári Poli együttesével, majd ezt követően négyszer győzött, az előző körben az FC Hermannstadt ellen. A kincses városbeli labdarúgók kedden a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében is pályára léptek, a Celtic FC vendégeként 4–3 arányban győztek. A Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR korábban már hétszer – 6 bajnoki és 1 kupameccsen – találkozott, a címvédő mindegyik találkozót megnyerte. Ezeken a mérkőzéseken a piros-fehérek mindössze két gólt szereztek, ezzel szemben a Szamos-partiak tizenkét találatot jegyeztek. A jelenlegi bajnokságban a sepsiszentgyörgyi és a kolozsvári csapat is az egyik legjobb védelemmel rendelkezik, az eddigi öt találkozón mindketten 3–3 gólt kaptak, emellett a CFR támadójátéka a legjobb a pontvadászatban, hiszen tizenháromszor voltak eredményesek.

„A Sepsi OSK még egyszer sem győzött a Kolozsvári CFR ellen, szóval ez a mérkőzés mindenképp fordulópont lehet, főleg annak fényében, hogy a csapatunk jó formában van. Verhető a kolozsvári gárda, bízom önmagunkban, érzem, hogy a játékosok egyre motiváltabbak. A héten nagyon jól készültünk, és hiszünk abban, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani. A bajnokság előző körében a Kolozsvár egy teljesen más csapattal lépett pályára ahhoz képest, amilyen felállításban játszott a Bajnokok Ligájában a Celtic FC ellen. A kolozsvári csapatnak a jövő keddi mérkőzés a BL-ben a Slavia Praha ellen fontosabb lesz, mint ellenünk, ezért valószínű, hogy változik a kezdő tizenegy. Ezeket a játékosokat nem kell lenézni, hiszen a Clinceni és a Târgoviște elleni idegenbeli meccseken 4–4 gólt rúgtak. A kevesebb esélyt kapó labdarúgók sokkal veszélyesebbek, hiszen amikor játszanak, bizonyítani akarnak, és a lehető legtöbbet hozzák ki magukból”– nyilatkozta Ilyés Róbert másodedző. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1167
szavazógép
2019-08-16: Magazin - :

Újabb medvetámadás Szlovéniában

67 éves vadászt támadott meg egy medve Délnyugat-Szlovéniában az Ajdovscina melletti erdőben. Idén ez volt a második medvetámadás az országban.
2019-08-16: Sport - :

A Sepsi OSK részvételével kezdődik a bajnokság (Labdarúgás, 4. Liga)

Hétvégén elkezdődik a negyedosztályú labdarúgó-bajnokság 2019–2020. évi idénye tizenöt csapat részvételével. A szeptember 14-én rajtoló ötödosztályú pontvadászatban nyolc csapat mérkőzik majd egymással. A megyei labdarúgó-szövetség döntése értelmében azok a csapatok, amelyek beiratkoznak a bajnokságba, viszont nem kezdik el vagy kilépnek, hároméves eltiltással büntethetők minden megyei versenykiírástól.