Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, 4. LigaA Sepsi OSK részvételével kezdődik a bajnokság

2019. augusztus 16., péntek, Sport

Hétvégén elkezdődik a negyedosztályú labdarúgó-bajnokság 2019–2020. évi idénye tizenöt csapat részvételével. A szeptember 14-én rajtoló ötödosztályú pontvadászatban nyolc csapat mérkőzik majd egymással. A megyei labdarúgó-szövetség döntése értelmében azok a csapatok, amelyek beiratkoznak a bajnokságba, viszont nem kezdik el vagy kilépnek, hároméves eltiltással büntethetők minden megyei versenykiírástól.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A hétvégén rajtoló bajnokság mezőnyében található a harmadosztálybeli indulási jogot szerző, azonban a szereplést nem vállaló, címvédő Zágon, amely a szakági szövetség döntése értelmében a visszalépése miatt a következő két évben nem vehet részt osztályozón. Az 5. Ligából feljutó Árkos ebben a szezonban a negyedosztályban bizonyíthat, míg a másik feljutó, Hidvég nem kívánt élni a lehetőséggel, így helyére a 4. Ligából kieső Berecki FC lépett. Az odavágó-sorozat november 24-ig tart, ha az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, ebben az évben további három fordulót rendeznének a visszavágóból, majd a pontvadászat 2020. március 15-én folytatódik.

A megyei szövetség elfogadta a Sepsi OSK jelentkezési kérelmét, amely eredetileg a 3. Ligában szeretett volna indulni, a szabályzat értelmében erre meg is lett volna a lehetősége, viszont helyszűke miatt nem szerepelhet a harmadosztályban. A háromszéki klub az ifjúsági korosztályokból kinövő, az élvonalbeli csapatba bele nem férő labdarúgóknak kíván lehetőséget biztosítani. A piros-fehéreket Marin Barbu edző irányítja a bajnokságban, a játékoskeret egyelőre 21 fős, a legtöbben sepsiszentgyörgyi labdarúgók, egyértelmű céljuk, hogy jövőre feljussanak a harmadosztályba.

Az 1. forduló programja (ifjúságiak 15.45, felnőttek 18 órától): * szombaton Illyefalva–Kovászna, Réty–Barót * vasárnap Csernátoni FC–Berecki FC, Árkos–Papolci FC, Bardoc–Perkő, Nagyajta–Gelence, Szitabodza szabadnapos, a Zágon–Sepsi OSK II. mérkőzést elhalasztották. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2019-08-16: Sport - :

Motiváltan lépnek pályára a címvédő ellen (Labdarúgás, 1. Liga)

A Sepsi OSK szombaton 21 órától a címvédő Kolozsvári CFR csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában. A piros-fehér mezesek az eltiltott László Csaba nélkül lépnek pályára, a vezetőedző ezúttal is a lelátóról követi figyelemmel a mérkőzést, a kispadról Ilyés Róbert másodedző irányít.
2019-08-16: Sport - :

Tizenegyespárbaj után győzött a Liverpool (Labdarúgás, Európai Szuperkupa)

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool döntetlent követően tizenegyespárbajban 5–4-re nyert az Európa-ligában címvédő Chelsea ellen a labdarúgó Európai Szuperkupa-mérkőzésen Isztambulban.