Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabdaDemeter Nóra a felnőttválogatottban

2019. augusztus 16., péntek, Sport

A kézdivásárhelyi Demeter Nórát, a négyszeres bajnok és Román Kupa-győztes Sepsi-SIC fiatal játékosát behívták a felnőtt női kosárlabda-válogatott nyári összetartására, amely a frissen kinevezett Ayhan Avci irányítása alatt zajlik. A tapasztalt törökországi szakember, a török élvonalban érdekelt Bellona Kayseri Basketboll vezetőedzője román szövetségi kapitányként a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőinek a végéig tartó megbízást kapott.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A női felnőttválogatott csütörtökig Bukarestben edzett, a mai nap folyamán a csapat átrepül Berlinbe, ahol szombaton és vasárnap két formaellenőrző mérkőzést játszik Németország nemzeti együttesével. A tizennégyes bővített játékoskeret: Gab­riela Mărginean, Elisabeth Pavel, Adina Stoiedin, Gabriela Irimia, Romina Filip, Fodor Márta, Teodora Neagu, Kilin Tünde, Alina Podar, Demeter Nóra, Ecaterina Armanu, Carla Popescu, Alexandra Chițanu, Mihaela Chelariu. Sajnos, a nyári felkészülésről objektív okok miatt hiányzik Annemarie Gödri-Părău, Ashley Walker, Sonia Ursu, Claudia Cuic (Pop) és Ioana Ghizilă.

Az Ayhan Avci edzette csapat számára november 14-én kezdődik az újabb európai kaland, első meccsén Dániát fogadja a román válogatott. A csapat idei másik Eb-selejtezőjét 17-én Csehország vendégeként játssza, míg a D-csoport negyedik együttesével, azaz Olaszországgal jövő év november 12-én találkozik. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 675
szavazógép
2019-08-16: Sport - :

Tizenegyespárbaj után győzött a Liverpool (Labdarúgás, Európai Szuperkupa)

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool döntetlent követően tizenegyespárbajban 5–4-re nyert az Európa-ligában címvédő Chelsea ellen a labdarúgó Európai Szuperkupa-mérkőzésen Isztambulban.
2019-08-16: Közélet - :

Kenyerek a nemzeti ünnepre

Szolnokon sütik meg idén is a Kárpát-medence kenyerét, azon kezdeményezés eredményeként, melyet 2011-ben indított el Szolnok megyei jogú város és a Szolnok TV, és amelyhez Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester is csatlakozott.