Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, 2. LigaPont nélkül tért haza Aradról az FK Csíkszereda

2019. augusztus 19., hétfő, Sport

A másodosztályú labdarúgó-bajnokságban az Aradi UTA idénybeli harmadik mérkőzését is 3–0 arányban nyerte meg. A Maros-parti csapat a 3. fordulóban ezúttal hazai pályán, az FK Csíkszereda ellen gyűjtötte be a három pontot.

  • Fotó: Aradi UTA
    Fotó: Aradi UTA

Közel 30 Celsius-fokos hőségben, műgyepes pályán játszották szombaton a mérkőzést, ahol az első félidőben egyenlő ellenfele volt a házigazdáknak a székelyföldi gárda. Az első kapura lövést a vendégcsapat jegyezte, a 10. percben Soufiane Jebari próbálkozása a kapu mellett szállt el, válaszul a Bálint László György irányította labdarúgók David Miculescu révén az oldalhálót találták el. Az FK Csíkszereda a 13. percben megszerezhette volna a vezetést, Bara Levente jobb oldali beadásáról azonban lemaradt Hodgyai László. Nem sokkal később Florin Iacob védte magabiztosan Erdei Carlo távoli lövését. A 35. percben az UTA is közel került a gólszerzéshez, Ciprian Rus veszélyes lövését szögletre mentette Damir Ljuljanović kapus, a szünetig a másik oldalon volt még egy helyzet, azonban a kapu előtti kavarodásban az aradi csapat menteni tudott.

A második játékrészben a hazai együttes előtt adódott az első gólhelyzet, Cristian Bustea azonban nem találta el a kaput. Az 52. percben Jebari indítását a védők mögül kiugró Hod­gyai rúgta 15 méterről a kapu fölé. A kimaradt helyzet megbosszulta önmagát, hiszen az 54. percben az UTA megszerezte a vezetést: Rus védőkkel körülvéve betört a büntetőterületre, ahol a kapus mellett a hálóba gurított (1–0). A mezőnyfölényben játszó házigazdák a folytatásban is tovább rohamoztak, Ljuljanović először kiöklözte Rus próbálkozását, majd Miculescu lövésénél hárított.

A hajrában Raul Julia Olivares egyenlíthetett volna, azonban a rövid sarok felé tartó labda elkerülte a kaput. Az aradi csapat a 87. percben növelte előnyét, miután Valentin Buhăcianu beadását Rus közelről a rövid alsóba továbbította (2–0). A ráadásban büntetőt harcoltak ki a házigazdák, ugyanis Eder Gonzales szabálytalan volt Alexandru Oroian ellen, a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Octavian Ursu váltott gólra (3–0). Az FK Csíkszereda augusztus 24-én, szombaton 11 órától a Dunărea Călăraşi együttesét fogadja a bajnokság 4. fordulójában. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 937
szavazógép
2019-08-19: Sport - :

Harmadik fordulóba jutott a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, Román Kupa)

A felső-háromszéki csapat 1–0 arányban győzött a Bákó megyei kupagyőztes FC Viitorul Curiţa vendégeként, így a Román Kupa 3. szakaszába jutott, ahol már másodosztályú ellenfelet is kaphat a sorsoláson.
2019-08-19: Sport - :

Papolci győzelem az idénynyitón (Labdarúgás, 4. Liga)

Az előző idényben ezüstérmes Papolci FC négygólos győzelmet aratott az újonc Árkos vendégeként a 4. Liga 1. fordulójában, ahol mindössze Bardoc használta ki a hazai pálya előnyét, begyűjve a három pontot Perkő ellen.