Talajmegművelési bemutató

2019. augusztus 20., kedd, Gazdakör

A talajkímélő mezőgazdaságról, a különböző talajművelő eljárások fontosságáról, a gyomok, kártevők elhárításában, a termés mennyiségi és minőségi növelésében betöltött szerepéről, a munkálatokban használt eszközökről, beállításaikról szóló bemutatósorozat indul Háromszéken falugazdász kezdeményezésre, az AgroSIC Közösségek Közötti Társulással és a LAM Alapítvánnyal együttműködésben.

A bemutatók során a rövid elméleti ismertetőt követően a gyakorlat kerül előtérbe, ahol az érdeklődők élőben követhetik a munkálatok folyamatát, a látható eredményeket, megismerhetik a használt célfelszereléseket, a szükséges beállításokat is.

Az első bemutatóra Illyefalván kerül sor. Téma: talajok mélylazítása, tarlóhántás, mulcsozó-kultivátorozás (gruberezés). Az érdeklődőket a LAM Alapítvány illyefalvi székhelyén fogadják augusztus 22-én, csütörtökön 10 órakor. Innen közösen indulnak a résztvevők a szántóföldre, ahol lezajlik az elméleti és gyakorlati bemutató. Az elméleti tudnivalókról id. Orbán Miklós agrármérnök beszél, a gyakorlati részhez az erőgépeket, az eszközöket és a területet ifj. Orbán Miklós farmja biztosítja. Moderátor: Bokor Gábor. A program tervezett időtartama 2 óra. A részvételhez be kell jelentkezni a 0756 726 288-as telefonszámon.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 655
szavazógép
2019-08-20: Gazdakör - Bokor Gábor:

Kevesebb pénz az agráriumnak

Drasztikusan csökkentenék az Európai Unió költségvetésének mezőgazdasági támogatásokra elkülönített részét – nyilatkozta Carmen Avram EP-képviselő az Antena 3 tévéadónak.
2019-08-20: Belföld - :

Gyilkosságsorozat a săpocai kórházban

Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített egy infúziós állvánnyal vasárnapra virradó éjszaka a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense. Utóbb az egyik 88 éves beteg is belehalt sérüléseibe. Sorina Pintea egészségügyi miniszter személyesen vezette a tárca tényfeltáró bizottságának helyszíni vizsgálatát, melynek nyomán kijelentette: a tragédiát emberi mulasztások sorozata előzte meg. Tegnap a kórház igazgatója lemondott tisztségéből.