Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kevesebb pénz az agráriumnak

2019. augusztus 20., kedd, Gazdakör

Drasztikusan csökkentenék az Európai Unió költségvetésének mezőgazdasági támogatásokra elkülönített részét – nyilatkozta Carmen Avram EP-képviselő az Antena 3 tévéadónak.

Jelenleg az éves költségvetés 40 százalékát fordítják az agráriumra, a képviselő szerint, ha megvalósul a csökkenés, az arány 27 százalékra esne vissza.

Szeptemberben kezdődnek újra a támogatások plafonálását célzó tárgyalások is. Ha érvényesül az elképzelés, mely szerint egy farm legtöbb 100 ezer euró értékben kaphat mezőgazdasági támogatást, akkor a nagy és közepes farmok jelentős bevételektől esnek el, további fejlődésük lehetetlené válik.

A romániai nagy és közepes farmok évi 445 millió eurós bevételtől esnének el a plafonálás bevezetésével, ezzel elvesztenék versenyképességüket. Ezzel szemben a kis farmok akkor sem lennének versenyképesek, ha a direkt kifizetések értékét megdupláznák – nyilatkozta már az év elején Achim Irimescu volt agrárminiszter.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1053
szavazógép
2019-08-20: Gazdakör - Incze Péter:

Közel 15 millió euró erdősítésre és védősávok létesítésére (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savinnál, a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának vezetőjénél érdeklődtünk pályázati lehetőségekről az erdőgazdálkodás terén.
2019-08-20: Gazdakör - Bokor Gábor:

Talajmegművelési bemutató

A talajkímélő mezőgazdaságról, a különböző talajművelő eljárások fontosságáról, a gyomok, kártevők elhárításában, a termés mennyiségi és minőségi növelésében betöltött szerepéről, a munkálatokban használt eszközökről, beállításaikról szóló bemutatósorozat indul Háromszéken falugazdász kezdeményezésre, az AgroSIC Közösségek Közötti Társulással és a LAM Alapítvánnyal együttműködésben.