Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megdőlt a melegrekord

2019. augusztus 22., csütörtök, Magazin

Az idei nyár a hőségről szólt Európában, de a világ szinte minden kontinensén megdőltek a hőmérsékleti rekordok – mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője, aki szerint a sarki jégsapkák állapota is aggasztó: az északi-sarki jégmezők kiterjedése a második legkisebb a mérések kezdete óta, és az Antarktisz környezetében is rekord­alacsony a jég kiterjedése.

Ezek mind olyan jelek, amelyek arra mutatnak, hogy az éghajlatváltozás, sőt, az éghajlati veszélyeztetettség egyre nagyobb a bolygón – hangsúlyozta a szakértő. A felmelegedés nem egyenletes: az északi féltekének a magasabb szélességei fokai melegedtek jobban, ezen belül pedig az Északi-sarkról érkező adatok kiugróak: az iparosodás kezdete óta átlagosan három fokkal lett melegebb ebben a régióban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2019-08-22: Jegyzet - :

Botokat hajigál, övtáskát hord

Majdhogynem óraműpontossággal szántanak végig a különféle trendek a sepsiszentgyörgyi diákságon. Az egészen zsenge korúak gördeszkás-rolleres „forradalmától” kezdve a fiatal felnőttek ún. ördögbotos „szubkultúrájáig” széles a paletta, a legszembetűnőbb mégis az övtáskák térhódítása, mely – ha egyéb tekintetben nem is – a divat szempontjából normateremtővé vált.
2019-08-22: Magazin - :

Népszerű a mesterségek ünnepe

Mintegy 65 ezer érdeklődő kereste fel a 33. Mesterségek Ünnepét, amelyen ezer kézműves mester, négyszáz fellépő, több mint száz látványműhely, népi játszó­házak, táncház és folkkocsma várta a látogatókat augusztus 17. és 20. között a Budai Várban.