Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. augusztus 28., szerda, Mi, hol, mikor?

Őszi sokadalom Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház Galériájában ma 18 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Vigadó Művelődési Ház közös szervezésében az Ady 100 kiállítás megnyitójával kezdődik az Őszi sokadalom programja.

 

CSÜTÖRTÖKÖN: 10 órától a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban gyermekfoglalkozásos programok (korhatár: 5–10 év); 15 órától a Gábor Áron téren termék- és kézművesvásár; 17 órától a Pro Urbe díjak átadása a Vigadó Művelődési Ház nagytermében; 18 órától a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban Vántsa Judit előadást tart Olvastál ma mesét gyermekednek? A szövegértés hatása az élet minden területén címmel; 21 órától a Borudvarban Rambling Blues Trio; 21.30-tól Vigadóart: Átutazók – show musical, a Vigadó Művelődési Ház Eredj, ha tudsz! című egyéni produkciójának nagyszínpadi adaptációja a Gábor Áron téri színpadon (rendező: Lung László Zsolt).

ÚTLEZÁRÁSOK. A városnapok miatt korlátozásokra lehet számítani Kézdivásárhely főterén: kedden lezárták a főtér parkolóit; a Boldog Özséb-templomnál, a Kossuth Lajos és Ady Endre utca kereszteződésénél, valamint a Wesselényi utca bejáratától is útlezárás van. Mától az Apafi Mihály és a Mester utca felől sem lesz már megközelíthető a Gábor Áron tér. Az esetleges kellemetlenségekért a lakók elnézését kérik.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK: 8–20 óráig IX. országos és nemzetközi papírszalvéta-, kártyanaptár- és telefonkártya-kiállítás és börze a Hobbi Cserebere Klub szervezésében a Gyűjtemények Házában; 9–16 óráig családos múzeumi kincskereső az Incze László Céhtörténeti Múzeumban; 9–16 óráig csütörtökön és pénteken, illetve 9–13 óráig szombaton könyvturkáló a könyvtár udvarán, ingyenes beiratkozás a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárba; 10–19 óráig termék- és kézművesvásár a Gábor Áron téren; 11–18 óráig Gyermekváros: Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek tere a Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat szervezésében a Gábor Áron parkban (ebédszünet 14–15 óráig).

Manus Őrkői Cigánytalálkozó

A MAI program: 16 órától dokumentumfilm-vetítés a Művész moziban – Kőszegi Edit filmrendező munkái. Vetítés után közönségtalálkozó. 19 órátóla Szimpla Kávézóban Selejtesek – Független Színház, Magyarország; rendező: Balogh Rodrigó. 20.45-től a Lajkó: Cigány az űrben című játékfilm vetítése a Művész moziban.
CSÜTÖRTÖKÖN: 11 órától Érzékek iskolája – érzékenyítő megerősítő játék; gyerekfoglalkozás az Őrkői Fehér Házban – Független Színház, Magyarország. 16 órától dokumentumfilm-vetítés a Művész moziban: Napló-Kőröspatak, rendező: Kató Zsolt, illetve Mérges Buddha, rendező: Stefan Ludwig. 20.30-tól a bolgár NENO ILIEV & ATESH TAYFA BAND koncertezik a Szimpla Kávézóban.

Kaphatók a jegyek a pulzArt7-re!

Elkezdődött a hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi városi kulturális szervezőirodában és a www.biletmaster.ro webáruházban. A négynapos, szeptember 19–22. között megrendezésre kerülő esemény kínálata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét oly módon, hogy a meghirdetett programpontok illeszkedjenek az idei tematikus Diákok éve koncepcióba is. Az érdeklődők számíthatnak koncertekre, színházi előadásokra, bábelőadásra, kiállításokra, irodalmi programokra, filmvetítésre és műhelymunkákra egyaránt.
Nyolc belépős programpontra lehet jegyet váltani a városi kulturális szervezőirodában, amelyek ára 10 és 30 lej között mozog. A diákok és nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek, viszont a kedvezményes jegyek kiváltása csak személyesen, diákigazolvány vagy nyugdíjszelvény felmutatásával lehetséges a hétfőtől csütörtökig 9–16, péntekenként 9–13 óráig nyitva tartó kulturális szervezőirodában.

Jótékonysági előadás Kálnokon
A kálnoki művelődési otthonban ma 19 órától a Rozsályi Színjátszó Társulat előadja a Csalafinta hozomány című parasztkomédiát. A belépőkből befolyt összeg a Kálnoki Unitárius Egyházközség paplakjának tetőfelújítását segíti.

Jegyek a Sepsi OSK mérkőzésére
A Sepsi OSK folytatja a jegyértékesítést a hétfőn 21 órától kezdődő, Dinamo elleni bajnoki mérkőzésre. Jegyek elővételben a sepsiszentgyörgyi stadion bejárata mellett található jegypénztárnál vásárolhatóak ma, holnap és pénteken 10–12 és 15–17 óráig. A találkozóra 20 és 30 (fedett ülőhely) lejért válthatóak belépők.

Kiállítás

KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS. Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központ székhelyén, a Bástya-házban (Olt utca 6. szám) ma 18 órától nyolc kortárs képzőművész kiállítását nyitják meg. A kiállított munkák nagy része tájkép, amelyet az idei fenyősi (Bodzaforduló mellett), Predeluţ nevű művésztábor augusztus 20-án kezdődött hatodik kiadásán alkottak a művészek. A közönség megtekintheti Eugen Mircea és Florin Morun (Iaşi), Grigore Carată (Tulcea), Teodor Vișan (Galac), Gabriel Baban (Fălticeni), Codrin Mircea (Bukarest), Vasile Ostahi és Ilie Leu (Kisinyov) festők, valamint Emil Gentimir (Iaşi) szobrászművész munkáit.

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16–19 óráig dokumentumfilm a romákról és beszélgetések az alkotókkal; 16.30-tól Az oroszlánkirály – amerikai családi kalandfilm, román felirattal; 18.45-től Ebgondolat – amerikai vígjáték, dráma, román felirattal; 19.15-től Pompon Klub – angol vígjáték, román felirattal; 20.45-től Lajkó, cigány az űrben – magyar fekete komédia, román felirattal; 21 órától A bűn királynői – amerikai krimi-dráma, akciófilm, román felirattal.
Telefon: 0787 526 102.
Honlap: arta.cityplex.ro.

Zene

RAMBLING BLUES TRIO-KONCERT (Szeged) lesz augusztus 30-án 19 órától Sepsiszentgyörgy főterén, a kőszínpadon a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A zenekar tagjai: Király Vajk (akusztikus és dobro gitár, ukulele, ének, kazoo), Hrabovszky Tamás (szájharmonika, vokál, zörgős cuccok), Szabó Csaba (ütőhangszerek, mosódeszka). Hangulatos, vidám műsoruk és előadásmódjuk miatt kedvelt vendégei a hazai kluboknak, fesztiváloknak, de rendszeresen járnak külföldre is.

Röviden

ASZFALTOZÁS. Sepsiszentgyörgyön ma aszfaltozási munkálatok zajlanak a Stadion utcában a Dózsa György utca és a református ravatalozóház közötti szakaszon (volt Szász Károly utca). Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra kéri a környéken lakókat, hogy a munkálatok ideje alatt ne parkoljanak az említett helyen.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától  Bölönben és Bölönpatakon, csütörtökön Nagyajtán és Középajtán a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsadást igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
TAGDÍJFIZETÉS. A sepsiszentgyörgyi Aranyszívek Nyugdíjas Egyesület szerdánként 11–13 óráig várja tagjait tagdíjfizetésre a Kőrösi Csoma Sándor utcai székházban.

Ügyelet

Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig az 1918. december 1. út 294. szám alatti Sensiblu (telefon: 0267 310 219, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-08-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy a szeretett férj, apa, nagyapa, testvér, após, vő, apatárs, sógor, rokon, jó barát, HUBBES ALFRÉD JÁNOS életének 77. évében súlyos betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2019. augusztus 29-én, csütörtökön 13 órakor lesz a vártemplomi ravatalozóháztól katolikus szertartás szerint.
Részvétfogadás szerdán a 18 órai virrasztás alatt és a temetés előtt egy órával.
Nyugodjon békében.
Szerettei
1266
2019-08-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Sorsoltak a bajnokságban és a Román Kupában (Női kosárlabda)

Egyszeri halasztás után hétfő délután a Román Kosárlabda-szövetségnél elkészítették a 2019/2020-as élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság és a Román Kupa első fordulójának menetrendjét. A négyszeres bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC a pontvadászat első körében a Brassói Olimpia otthonában lép pályára, viszont a kupasorozat nyitóetapjában áll. Megyénk második együttese, a Kézdivásárhelyi SE első bajnokiját, a Nemzeti Ligába egy év után visszatérő Marosvásárhelyi Sirius otthonában játssza, a kupát meg a Konstancai Phoenix vendégeként kezdi.