Hírsaláta

2019. augusztus 28., szerda, Belföld

ÚJABB TISZTÚJÍTÁS A NÉPPÁRTNÁL. Elnökké választása után alig fél évvel, szeptemberben ismét összehívja az Erdélyi Magyar Néppárt tisztújító küldöttgyűlését Csomortányi István. Az EMNP újabb tisztújító küldöttgyűlésének előzménye, hogy a márciusin igen szoros eredménnyel választották meg Csomortányit, és az egyetlen szavazattal alulmaradó ellenjelölt, Soós Sándor alelnök megtámadta az eredményt a bíróságon (miután kilépett a pártból).

  • Csomortányi István. Fotó: erdely.ma
    Csomortányi István. Fotó: erdely.ma

Csomortányi István fenntartja, hogy a márciusi tisztújításkor nem történtek szabálytalanságok, és elhárította azt a felvetést, hogy legitimációs válság, illetve a folyamatban lévő per miatt hívott össze újabb tisztújító küldöttgyűlést. „Bizalmi szavazást kérek az önkormányzati választásokra való felkészülés részeként” – jelentette ki. (Maszol)

TÜZES NYÁR. Két szokatlan tűzeset is történt hétfőn: éjszaka a nagyszebeni állatkert egyik terasza gyúlt ki – és a tűzoltók gyors közbelépése ellenére is teljesen leégett (épületestől, bútorostól, mindenestől), szerencsére azonban a lángok nem terjedtek át a közvetlen közelben levő állatok karámjaira –, délelőtt pedig a Brassó–Bukarest gyorsvonat mozdonya gyulladt meg, alig 3 kilométerrel a fővárosi végállomás előtt. Az utasok riadtan menekültek, de nem esett bajuk. A vasúti szállításban azonban egyre gyakoribbak az ilyen esetek: júniusban a Bukarest–Temesvár járat mozdonyvezetőjének a keze alatt égett a munka, júliusban Vâlcea megyében történt hasonló incidens. (Főtér)

NEM TUDTÁK MEGAKADÁLYOZNI AZ ÖNBÍRÁSKODÁST. Súlyos közúti baleset történt hétfőn a Maros megyei Cikmántoron, de a rendőrség emellett önbíráskodásért is nyomoz, mert a helybeliek megpróbálták maguk megbüntetni a gépkocsivezetőt. Az történt, hogy egy 51 éves marosszentkirályi nő járművével elütött egy 30 éves szásznádasi férfit, aki szabálytalanul kelt át az úttesten. A gyalogos súlyosan megsérült, ezért a rohammentő-szolgálat helikopterrel szállította őt Marosvásárhelyre. A baleset híre gyorsan terjedt a településen, és rövid időn belül megjelent a helyszínen a sebesült férfi rokonsága, megpróbálva felelősségre vonni a gépkocsivezetőt. A sajátos módszereket használó hozzátartozók agresszív viselkedésének megakadályozására a jelen lévő forgalmi rendőrség munkatársai a segesvári rendőrök segítségét kérték. A rendőrök mellett a marosvásárhelyi csendőrség is kiszállt, de így sem sikerült megakadályozni, hogy a sérült férfi felesége és testvére ne bántalmazza a sofőrt. (Székelyhon)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2243
szavazógép
2019-08-28: Belföld - :

Német kamaszok rabszolgasorban

Nyolc helyen végeztek házkutatást tegnap a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei a Máramaros megyei Felsővisó városban és Leordina községben abban az ügyben, amelyben több személyt azzal gyanúsítanak, hogy 12 és 18 év közötti német fiatalokat tartottak rabszolgasorban, kimerítő fizikai munkát végeztetve velük több helyi lakos gazdaságában egy úgynevezett „rehabilitációs program” keretében. A kiskorúak egy részét azonosították és ideiglenesen átadták a Máramaros megyei gyermekvédelmi hatóságnak.
2019-08-28: Belföld - :

Mégsem lesz közkegyelem?

Egyöntetű szavazattal elutasította tegnap a képviselőház jogi bizottsága a közkegyelemre vonatkozó törvény tervezetét, amely ma kerül az alsóház plénuma elé.