Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. augusztus 30., péntek, Mi, hol, mikor?

Őszi sokadalom Kézdivásárhelyen

Ma: 10 órától termék- és kézművesvásár a Gábor Áron téren; könyvtári programok: gyermekfoglalkozások (korhatár: 5–10 év) a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban; 11 órától Gyermekváros: Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek tere a Gábor Áron parkban;

  • A pécsi MárkusZínház Laci királyfi című bábjátéka
    A pécsi MárkusZínház Laci királyfi című bábjátéka

16.30-tól vásárnyitó: a Tanulók Klubja mazsorettcsoportjainak és fúvószenekarának, valamint a Fanfara Valurile Dunării (Galac) fúvószenekar közös fellépése Gyergyai Barna és Marin Boroghin vezényletével a Gábor Áron téri színpadon; 17 órától a IX. országos és nemzetközi papírszalvéta-, kártyanaptár- és telefonkártya-kiállítás és -börze megnyitója a Hobbi Cserebere Klub szervezésében a Gyűjtemények Házában; 18 órától népművészeti divatbemutató a Borudvarban; Vajna László festőművész egyéni kiállítását megnyitja dr. Deák Ferenc műkritikus, házigazda dr. Dimény Attila múzeumvezető az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében; Vántsa Judit A gyógyszerek nem segítettek! Gyógyszirupok, tinktúrák, teák készítése a családnak szeretettel, gondoskodással című előadása a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban; XIX. századi vásári korkép Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Zöld Nap Egyesület tagjai­nak részvételével a Nők Egyesülete szervezésében: korzózás a főtéren korhű ruhákban a Gábor Áron téren; 19 órától a Voces női kar–Kolcsár József A nő című előadása a Vigadó Művelődési Ház nagytermében (művészeti vezető: Cserkész Emese, rendező: Kolcsár József); 19 órától Király Linda és Király Viktor (a Zarah Moden és New Fashion támogatásával) a Gábor Áron téri színpadon; 21 órától Children of Distance a Gábor Áron téri színpadon; 22.30-tól Urbanizé Garden: Lenard a Molnár Józsiás parkban; 23 órától Yesyes (a Zarah Moden és New Fashion támogatásával) a Gábor Áron téri színpadon; éjfélkor Urbanizé Garden: Andrey Djackonda a Molnár Józsiás parkban; 2 órától Urbanizé Garden: Levitation a Molnár Józsiás parkban.

A X. Zágoni Napok programja

Zágon község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa augusztus 31-én és szeptember 1-jén 10. alkalommal szervezi meg a Zágoni Falunapokat, amelyre a szervezők várnak minden érdeklődőt.
Augusztus 31., szombat: 10.45-től felvonulás a központi színpadhoz; 11 órától ünnepélyes megnyitó: Kiss József polgármester beszéde; 11.30-tól a X. Ifjúsági Fúvóstalálkozó; 14–15 óráig ebédszünet; 15–18 óráig szabadidős programok; 18–22 óráig koncertek: Pince Band (élő zene), Autentic (román etno­zene), Gabri L (magyar slágerfeldolgozások), Kristóf Katalin és Milán (HU, magyar népdalfeldolgozások); 22–24 óráig utcabál Zenész Robikával (élő zene).
Szeptember 1., vasárnap: 9 órától főzőverseny, helyi finomságok; 11 órától istentisztelet és szentmise a református, római katolikus és ortodox templomban; 13 órától ebédszünet; 15–18 óráig a zágoni kulturális csoportok műsora: fellépnek a zágoni Szikrák néptánccsoport, a Szabó Kati Óvoda óvodásai, a Mikes Kelemen Általános Iskola IV. osztályos diákjai, a Brăduleţul néptánccsoport, a Szivárvány és Gyöngyszemek mazsorettcsoport, a Florile Zagonului néptánccsoport, a Ion Creangă Óvoda nagycsoportosai; 17–19 óráig focimérkőzés; 18 órától koncertek: RBM Cover (élő zene), Dan Badea (román nép- és tánczene), Insect (paródiaegyüttes), Pintér Timi (Hu, operett és mulatós zene); 22 órától tűzijáték.
ÁLLANDÓ PROGRAMOK: sör- és ételsátor, vattacukor és pattogtatott kukorica, felfújható ugrálóvár, bunglee jumping, édesség- és játéksátor.
Fenntartják a műsorváltoztatás jogát.

Bábszínház

ÉVADKEZDÉS A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZNÁL. Az évadot a pécsi MárkusZínház Laci királyfi című bábjátékával nyitják augusztus 31-én, szombaton 11 órától a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban (a ’48-as emlékmű közelében), ahova szeretettel várják a város kisgyermekes családjait. Játsszák: Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor Blattner Géza-díjas bábművészek, zenél: Demeter Miklós. Az előadást követően bábkészítő foglalkozásra hívnak minden érdeklődőt. Az esemény szervezője a Cimborák Bábszínház Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a MárkusZínház.

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól Ebgondolat – amerikai vígjáték, dráma, román felirattal és Kalandok a természetben – amerikai animációs, családi, kalandfilm, románul beszélő; 18.30-tól Halálos iramban: Hobbs and Shaw – amerikai akciófilm, magyarul beszélő és Raoul Taburin – francia–belga vígjáték, román felirattal; 20.30-tól A bűn királynői – amerikai krimi-dráma, akciófilm, román felirattal; 21 órától Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – amerikai akcióthriller, magyarul beszélő.
Telefon: 0787 526 102.

Zene

RAMBLING BLUES TRIO. A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Szabadság téri kőszínpadon koncertet tart a szegedi Rambling Blues Trio. A zenekar tagjai: Király Vajk (akusztikus és dobro gitár, ukulele, ének, kazoo), Hrabovszky Tamás (szájharmonika, vokál, zörgős cuccok), Szabó Csaba (ütőhangszerek, mosódeszka).
ZONGORAHANGVERSENY. Szőcs Botond szombaton 19 órától zongorahangversenyt tart a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Műsoron: George Enescu- és Frederic Chopin-művek.

Előadás Alsócsernátonban

Sylvester Lajos Úz-völgyi hegyomlás című dokumentumfilmje alapján a Váry O. Péter írta Vérvölgy című darabot Takács Réka, a Pakó András Férfi Dalcsoport és meghívottjaik adják elő szeptember 1-jén, vasárnap 11.30-tól az alsócsernátoni református vártemplomban. Zenei rendező: Ágoston József, rendező: Váry O. Péter.

Jegyek a Sepsi OSK mérkőzésére

A Sepsi OSK folytatja a jegyértékesítést a hétfőn 21 órától kezdődő, Dinamo elleni bajnoki mérkőzésre. Jegyek elővételben a sepsiszentgyörgyi stadion bejárata mellett található jegypénztárnál vásárolhatóak ma 10–12 és 15–17 óráig. A találkozóra 20 és 30 (fedett ülőhely) lejért válthatóak belépők.

Röviden

ASZFALTOZÁS. Augusztus 30. – szeptember 4. között aszfaltozási munkálatok lesznek Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren, a Gróf Mikó Imre utca és a jelzőlámpák közötti szakaszon. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kerül sor. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a fent említett időszakban ne parkoljanak ezen a szakaszon.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Baróton, hétfőn Bibarcfalván és Bodosban a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma 19 órától társasági tánc. Telefon: 0722 233 774.
INGYENES HÍMZŐTÁBOR FELNŐTTEKNEK. A Szent László Kolping család részeként működő Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör szeptember 1–3. között Sepsiszentgyörgyön a belvárosi Szent József római katolikus plébánián napközis ingyenes hímzőtábort szervez felnőtteknek, ahova várják az érdeklődőket. Előadók: dr. Illés Károlyné hímző, a népművészet mestere (Békéscsaba) és Tarsoly Ibolya népi iparművész (Debrecen). A program keretében vetített képes előadással egybekötve tanítják kezdőknek és haladóknak a Kárpát-medencében, Erdélyben előforduló hímzéseket lakástextíliákon és viseleteken. A helyek száma korlátozott. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges augusztus 31-ig a 0727 273 056-os telefonszámon.

Ügyelet

GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától csütörtökig naponta 20–8 óráig a Sajtó utca 10. szám alatti Transfarm (telefon: 0267 315 136 éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); szombaton és vasárnap 8–12 és 16–20 óráig a Szorgalom sétány 22. szám alatti Galenus (0267 313 929); Kézdivásárhelyen vasárnapig a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961), hétfőtől a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 313 513), 8–16 óráig és vasárnap 8–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Hermann (0745 822 449) gyógyszertár teljesít szolgálatot.
FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10–12 óráig a Sport utca 3/1/I/1. szám alatti Oral Care fogászati rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).

 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-08-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, gyermek, testvér, rokon, barát és ismerős, a sepsiszentgyörgyi KELEMEN HAJNALKA életének 55. évében tragikus körülmények között elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2019. augusztus 30-án 16 órakor helyezzük örök nyugalomra a szemerjai ravatalozóházból.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Nyugodjon békében.
A gyászoló család
4313545
 
2019-08-30: Magazin - :

Fergeteges bohócbábjáték és kóstoló a bohóclétből a pulzArton

Egy szürreális kartonvilágban rekedt bohócpáros, valamint egy háromnapos bohóc-felfedező műhelytevékenység is szerepel a szeptember 19-22. között zajló pulzArt művészeti fesztivál programjai közt.