Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szerdára felállhat az új olasz kormány

2019. szeptember 3., kedd, Világfigyelő

Szerdára felállhat Olaszország új kormánya – jelentette ki a kormányalakítással megbízott Giuseppe Conte ügyvezető miniszterelnök, bizakodóan nyilatkozva az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) koalíciós tárgyalásairól.

  •  Giuseppe Conte. Fotó: EPA / Filippo Attili
    Giuseppe Conte. Fotó: EPA / Filippo Attili

Ha keddre nem is, de legkésőbb szerdára le kell zárulniuk a tárgyalásoknak – mondta Conte egy vasárnapi rendezvényen.

Conte a két párt között meglévő jó munkalégkörről beszélt, annak ellenére, hogy a feleknek túl kell tenniük magukat az elmúlt évek ellenségeskedésein, és hogy az M5S vezetője, Luigi Di Maio pénteken még azzal fenyegetőzött, hogy megszakítja tárgyalásait a Nicola Zingaretti vezette PD-vel. Vasárnapi nyilatkozatában Conte Róma eddigi szigorú migrációs politikájának folytatását ígérte, s arra is kitért: azon dolgozik, hogy az új kabinet ne csak férfiakból álljon.

Olasz sajtóértesülések szerint az államfő múlt csütörtökön öt napot adott az új kabinet megalakítására az M5S és a PD által miniszterelnöknek javasolt Giuseppe Conténak, akinek így ma vagy holnap kell bemutatnia a miniszteri névsort.

Conte, aki az Öt Csillag Mozgalom és Matteo Salvini Liga pártjának a koalíciós kormányát is vezette, augusztus 20-án jelentette be lemondását, miután az elmúlt hónapokban jelentősen megerősödött Liga bizalmatlansági indítványt nyújtott be ellene, és Salvini előrehozott választásokat sürgetett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-09-03: Világfigyelő - :

Menekültstátusza volt a lyoni késelőnek

A három nappal ezelőtti egy áldozatot és nyolc sebesültet követelő lyoni késelés feltételezett afgán elkövetője 2018-ban kapott menekültstátuszt Franciaországban kiegészítő védelmi jogállás címen – közölte tegnap a francia bevándorlási és integrációs hivatal (OFII).
2019-09-03: Világfigyelő - :

A tiltás ellenére kikötött egy civil hajó

A Mission Lifeline német nem kormányzati szervezet (NGO) Eleonore nevű hajója tegnap elindult az olasz partok felé, majd kikötött a szicíliai Pozzallóban, annak ellenére, hogy az olasz hatóságok ezt megtiltották.