Alkalmi bélyegen a Süsü, a sárkány szereplői

2019. szeptember 4., szerda, Magazin

A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában rendezett ünnepségen az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői helyezték forgalomba a három bélyegképből álló, sorszámozott alkalmi bélyegblokkot.

  • Weisenburger István grafikusművész, az alkalmi bélyegblokk tervezője. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
    Weisenburger István grafikusművész, az alkalmi bélyegblokk tervezője. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az eseményen Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója kiemelte: a példaértékű bábfilmsorozat egyike azoknak az alkotásoknak, amelyekre mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben büszkék lehetnek.

Süsü generációkon átívelő értékteremtő és példamutató szerepe arra ösztönözte a közmédia vezetését, hogy felkérjék Csukás Istvánt, írja meg a zenés bábjáték következő részeit. Mint hozzátette, Süsü megálmodója olyan mesét írt, amely a gyerekek mellett a felnőttek számára is hordoz mondanivalót. Az MTVA számára megtiszteltetés, hogy egy ilyen nemes kezdeményezés résztvevője lehet – hangsúlyozta.

Süsü hangja, Bodrogi Gyula színművész az ünnepségen felidézte a szereppel kapcsolatos élményeit, mint mondta, a mai napig bárhová megy, bárhol szerepel, a hangja alapján Süsühöz kötik. A színművész megjegyezte: örömmel tölti el, hogy a népszerű sorozatnak lesz folytatása.

Forrai Péter, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a bélyeg maga a történelem, ha valami postabélyegre kerül, az bekerül a történelembe, így Süsü is a történelem része lett. Mint mondta, a Magyar Posta a fiatalokhoz is szólni szeretne a mesehősöket bemutató bélyegekkel, terveik szerint jövőre folytatják a sorozatot.

A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei alapján 60 ezer példányban készült el. A filatéliai bélyegkülönlegesség a főszereplőket sorakoztatja fel, középen a jószívű sárkány látható, mellette foglal helyet legfőbb segítője, a Kóbor Királyfi (később Király) a Bús Királylánnyal (később Királyné) és a Kiskirályfival, valamint az Öreg királlyal. Jobbján a Dadus, a Kancellár és a Sárkányfűárus látható.

A boríték az udvar nyüzsgő életét jeleníti meg, a bélyegzőn pedig a tér közepén álló kútból fel-felbukkanó, vizet köpő hal látható. A beszédek után Papp Dániel és Forrai Péter alkalmi bélyegzővel látta el a bélyegkülönlegességeket. A hétfői eseményen jelen volt Bodrogi Gyula mellett Takács Vera, a sorozat dramaturgja és Lévai Balázs, Lévai Sándor bábtervező fia. A művészek az esemény végén aláírták a bélyeg alkalmi borítékját, amelyet a Magyar Posta a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsora számára ajánlott fel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2630
szavazógép
2019-09-04: Sport - :

Módosult a Nyugati csoport menetrendje (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Közel egy hónappal a 2019/2020-as női kosárlabda Nemzeti Liga rajtja előtt a Nagyszebeni MSK csapata visszalépett a küzdelemsorozattól, így a szakszövetségnél átalakították a Kézdivásárhelyi SE-t is magában foglaló Nyugati csoport menetrendjét. A hétről hat együttesesre apadt csoportban így 14 forduló helyett csak 10-et játszanak a bajnokság első szakaszában, október 2-a helyett pedig 9-én indul majd a pontvadászat.
2019-09-04: Magazin - :

Egy évig nem vásárolok ruhát (Új kihívás)

A műanyagmentes július után új, még radikálisabb kihívással rukkoltak elő a környezetvédők, arra buzdítanak mindenkit, hogy egy évig ne vásároljon új ruhát.