Digitális Székelyföld

2019. szeptember 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hetedik Digitális Székelyföld Konferenciára Marosvásárhelyen, a Sapientia Tudományegyetemen kerül sor szep­tember 26–29. között – közli a szervező, az IT Plus Klaszter.

A konferencia arra az elképzelésre épül, hogy Székelyföld 2025-re olyan régióvá válik, ahol a magas hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások teszik ki a gazdasági termelés legnagyobb hányadát, ez pedig egyúttal a társadalom jólétének növekedéséhez vezet, és ebben a digitalizálás és az informatikai ágazat, valamint az ez által biztosított eszközök és megoldások alapvető tényezőt képeznek. A kiemelt tematika idén a mesterséges intelligencia, amelyet szakértők segítségével a délelőtti előadásokon és a délutáni panelbeszélgetéseken bontanak ki. A konferencia nemcsak az IT szakmához szól, hanem mindenkihez, aki digitális eszközökkel és módszerekkel próbál érvényesülni a különböző piacokon. A meghívott előadók között szerepel Barabási-Albert László és Szertics Gergely. Bővebb tájékoztatást a digitalisszekelyfold.ro honlapon vagy a 0741 020 011-es telefonon lehet kapni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2323
szavazógép
2019-09-04: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Egyre többen választják (Magánoktatás)

A hazai magániskolák és -óvodák üzleti forgalma háromszorosára nőtt az utóbbi kilenc évben, és hamarosan eléri az évi 200 millió lejt – áll az Agerpres hírügynökség által idézett szakfelmérésben.
2019-09-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

A kataszternél is lehet kártyával fizetni

A Garanti Bank nyerte azt a versenykiírást, amelynek következtében a Kovászna Megyei Kataszteri Hivatalban, a sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi és bodzafordulói kirendeltségeknél is kártyaolvasót szereltek fel, így magán- és jogi személyek egyaránt díjmentesen használhatják a fizetési szolgáltatást.