Tej, kifli és iskolatáska

2019. szeptember 4., szerda, Közélet

Már a tanév első napjától megkapják a diákok a tejet és a kiflit, az iskolakezdők pedig idén is megkapják az ingyenes iskolatáskát – közölte Tamás Sándor megyeitanács-elnök.

Az állami tízórai több mint húszezer óvodásnak és általános iskolásnak jár, erre a célra a megyei önkormányzat költségvetés-módosítása alkalmával 2,2 millió lejt különítettek el. Az iskolatáska-program hetedik éve működő háromszéki kezdeményezés, amelyre idén mintegy 123 ezer lejt fordít a megyeháza. Idén több mint kétezer előkészítős kap iskolakezdési csomagot: a fiúk kék, a lányok rózsaszínű iskolatáskát füzetekkel és az igen népszerű szendvicstartó dobozzal felszerelve. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2019-09-04: Közélet - Bokor Gábor:

Minden adott a sikeres iskolakezdéshez (Zágon)

Készen áll a tanévkezdésre a zágoni Mikes Kelemen Általános Iskola, alárendelt tanintézményeivel együtt. A nyár folyamán számos javítást, újítást sikerült elvégezniük, a munkában nagy segítséget kaptak a helyi önkormányzattól – tudtuk meg Bartos Zsolt iskolaigazgatótól.
2019-09-04: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Szent István családi nap Kovásznán

A Szent István Király Római Katolikus Egyházközség a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete és a 109-es Havadtőy Sándor Cserkészcsapat közreműködésével harmadszor szervezte meg a Szent István családi napot szombaton Kovásznán, amelyen több mint kétszázan vettek részt.