Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hunor, az unalmas

2019. szeptember 4., szerda, Jegyzet

Államelnököt választunk, közösségünk pedig ismét jelöltet állít. Igen, a Frunda-modell szerint ismét a legismertebb magyar politikust, a szövetségi elnök Kelemen Hunort. Különös jövőbe látási képesség nem kell a kampánytémák megjósolásához.

A stratégiát összeállítók a magyarságnak azt fogják üzenni, mint eddig mindig: minden magyar menjen el szavazni, mert ezen fog állni vagy bukni, lesz-e magyar nyelvű oktatás óvodától egyetemig, egyházaink visszaszerezhetik-e (vagy megtarthatják-e a már visszakapott) ingatlanjaikat, közbirtokosságaink pedig erdőiket, bővülnek-e jelképhasználati jogaink, megülhetjük-e háborítatlanul nemzeti ünnepeinket, támogatáshoz jutnak-e az önazonosságunk megőrzéséhez hozzájáruló kulturális programjaink, egyáltalán lesz-e még holnapja a magyarságnak.

A románságnak azt fogjuk üzenni, hogy a magyarok nem is olyan ördögiek, mint egyes politikustársaik hirdetik, sőt, valójában olyan „cool” közösséget alkotunk, amely nem Erdély elcsatolásában, hanem Románia építésében érdekelt. A jelöltek vitájában elnökünk elsüt néhány jó előre kigondolt poént, amit megtapsol a román közéletet meghatározók egy csoportja, minden bizonnyal akad olyan is, aki emberünket vállon veregeti, majd úgy fogalmaz: kár, hogy ez a domnul Hunor nem született rendes román családba, mert tényleg jó államelnök lehetne.

Az sem lesz nagy baj, ha szép számban akadnak majd olyanok, akik Kelemen Hunor jelölését provokációnak fogják mondani: micsoda obráznik ez a domnul Hunor, hogy bozgor létére a százéves Románia elnöke akar lenni. Elnökünk nemhogy kikérné magának (és nekünk) ezt a hangnemet, de még csak azt sem fogja mukkantani, hogy ő valójában domnu’ Kelemen. Számunkra viszont ismét egyértelművé teszi: ha nem megyünk el azokra a bölcs, a parlament padjait huszon-harminc éve koptató remek elvtársakra voksolni, lesz itt még sosem látott haddelhadd.

Pedig mennyivel élénkebbé, sőt, tüzesebbé lehetne tenni ezeket a kampányheteket!

Például azzal, hogy örökös jelöltünk helyett nem egy, hanem két jelöltek állítanánk. Például Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt!

Ha őket – és ügyüket – tűznénk zászlónkra, minden bizonnyal robbanna a puliszka! Elmaradna a taps és a vállveregetés, a politikai szélrózsa minden irányából tüzelnének ránk, ám cserébe megkapnánk a nemzetközi figyelmet, a véres kard láttára pedig közösségünk is magához térne, és percig sem lenne kétséges, hogy a választási küszöböt átlépjük. (Arról nem is beszélve, hogy két ártatlan embert bár néhány hétre kiszabadítunk fogságukból, hiszen a hivatalos jelöltek immunitást élveznek.)

Áh, semmi esély, hogy ez megtörténjen. Hunor nem harcos, csak egy unalmas fickó.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1071
szavazógép
2019-09-04: Közélet - Fekete Réka:

Összefognak Csángóföld gazdasági fejlődéséért (CSAK2020)

Szervezett szakmai tanácsadást, szakmai csereprogramokban való részvételi lehetőséget, a turizmus fellendítéséhez szükséges támogatást ígértek a moldvai csángó közösségeknek a Bákó megyei Kosteleken múlt héten tartott CSAK2020 – Csángóföldi Közgazdasági Kerekasztal résztvevői, akik a politikum, különböző szakmai testületek, döntéshozók képviseletében tettek javaslatokat a csángóföldi gazdaságfejlesztés érdekében. A Z Generációért Alapítvány és a Klebelsberg Kuno Szakkollégium szervezésében rendezett fórumom a helyieket arra biztatták, hozzanak létre gazda- és vállalkozói szövetkezeteket, ezáltal nagyobb sikerrel pályázhatnak anyagi forrásokért és összefogással könnyebben értékesíthetik termékeiket. Az eseményen elhangzottakról lapunkat Kozma Dávid főszervező, a Z Generációért Alapítvány képviselője tájékoztatta.
2019-09-04: Belföld - :

Magyar politikusokat jelentettek fel (Úzvölgyi megemlékezés)

Nacionalista román szervezetek feljelentettek több székelyföldi politikust az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (ODT) a múlt hétfői úzvölgyi megemlékezés miatt – közölte a Maszol hírportál. Az intézményhez Hargita Megye Tanácsának elnökét, Borboly Csabát, Kovászna Megye Tanácsának elnökét, Tamás Sándort, Gergely Andrást, Csíkszentmárton polgármesterét, Korodi Attila képviselőt és Tánczos Barna szenátort hívták be meghallgatásra a feljelentések nyomán.