Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új házbizottságok

2019. szeptember 4., szerda, Belföld

A szeptember 2-ától december 31-éig tartó őszi parlamenti ülésszakban a Szociáldemokrata Párt (SZDP) képviseletében Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean és Şerban Valeca tölt be alelnöki tisztséget a felsőházban.

  • Fotó: B1
    Fotó: B1

Titkári feladatokat lát el az SZDP szenátorai közül Marian Pavel és Ion Ganea, kvesztori megbízást kapott Marius Dunca és Paul Stănescu szociáldemokrata honatya. A Nemzeti Liberális Párt (NLP) egy alelnöki titulust kapott az új házbizottságban, ez Alina Gorghiut illeti meg. A liberálisok szenátusi titkára Ionel Marcel Vela, kvesztora Cornel Popa lett. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) részéről Silvia Dinică kapott egy titkári megbízatást a felsőház vezetésében, a negyedik kvesztori széket pedig az RMDSZ szenátora, Tánczos Barna foglalja el ebben a parlamenti ülésszakban. Lecserélte szenátusi frakcióvezetőjét az SZDP és az LDSZ is, a kormánypárt felsőházi csoportját ebben az ülésszakban Radu Preda vezeti, aki Şerban Nicolaétól veszi át a tisztséget. Az LDSZ szenátusi frakcióját eddig Daniel Zamfir vezette, most azonban független, illetve volt szociáldemokrata párti honatyák csatlakoztak a csoporthoz, így az a Demokrácia nevet vette fel és vegyes parlamenti csoporttá alakult. A Demokrácia frakció új vezetője a volt házelnök, Călin Popescu-Tăriceanu lett. Az NLP, az MRSZ és az RMDSZ megtartotta frakcióvezetőjét az előző ülésszakból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-04: Belföld - :

Segély Romániának

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága jóváhagyta az Európai Bizottság májusi javaslatát, amely szerint Ausztria, Románia és Olaszország összesen 293,5 millió eurós támogatás kaphat a területükön 2018 folyamán bekövetkezett katasztrófák okozta károk felszámolására – közölte az Európai Parlament.
2019-09-04: Belföld - :

Erőset rengett a föld

Tegnap 14.52 órakor a Richter-skála szerint 4,5-ös fokozatú földrengést mértek Vrancea szeizmikus térségben, Buzău megyében.