Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erőset rengett a föld

2019. szeptember 4., szerda, Belföld

Tegnap 14.52 órakor a Richter-skála szerint 4,5-ös fokozatú földrengést mértek Vrancea szeizmikus térségben, Buzău megyében.

  • Fotó: evz.ro
    Fotó: evz.ro

A földmozgás 117 kilométeres mélységben történt. Az epicentrum környékén a földrengés erőssége 3-as volt a Mercalli-skálán. A legközelebbi települések Nehoiu (12 km), Bodzaforduló (30 km), Kovászna (33 km). Szeptember eleje óta, vagyis három nap alatt ez már a harmadik földrengés Romániában. Az előzőek 2-es, illetve 2,3-as erősségűek voltak a Richter-skála szerint. Ebben az évben eddig ez volt a legerősebb földrengés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-04: Belföld - :

Új házbizottságok

A szeptember 2-ától december 31-éig tartó őszi parlamenti ülésszakban a Szociáldemokrata Párt (SZDP) képviseletében Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean és Şerban Valeca tölt be alelnöki tisztséget a felsőházban.
2019-09-04: Világfigyelő - :

Összefogás Felvidéken?

A felvidéki magyar politikai érdekképviseletek összefogását tűzte célul maga elé az Összefogás néven megalakult új politikai mozgalom, amelynek terveit tegnap pozsonyi sajtótájékoztatójukon ismertették az alapítók. A mozgalmat és annak céljait az alapítók közül ketten – Orosz Örs, a legnagyobb felvidéki magyar ifjúsági rendezvény, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője és Mózes Szabolcs, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatója – mutatták be.