Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Autósport, RaliMoldvai murván száguldanak Szabóék

2019. szeptember 5., csütörtök, Sport

Bő egy hónapos szünet után Jászvásáron gyűl össze a Dunlop román ralibajnokság mezőnye, ahol pénteken és szombaton rendezik meg a küzdelemsorozat hatodik futamát. A viadalon ott lesz a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean is, akik a szebeni aszfaltot most murvára váltják, és jó szereplésükben ezúttal is reménykedünk.

  • Fotó: Liana Toma
    Fotó: Liana Toma

A jól megérdemelt nyári szünet után tegnaptól versenyautók motorzúgásától hangos Jászvásár és környéke, hiszen a hétvégén itt rendezik meg a román ralibajnokság hatodik etapját. A Szabó Csongor–Rareş Fetean páros a négykerekes pontvadászat legutóbbi viadalán, a Szeben Ralin mutatott kiváló teljesítménynek köszönhetően diadalmaskodott a RC4-es géposztályban, második lett a kétkerék-meghajtású autók (2FWD) között, és összesítésben a tizedik legjobb idővel fejezte be a megmérettetést. Szabóék megpróbálják átmenteni akkori jó teljesítményüket erre a versenyre is, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen elmondásuk szerint a moldvai mezőnyben ott lesz mindenki, aki számít, és kemény harc elé néznek.

A tíz gyorsasági szakaszból álló, 132,35 km teljes hosszúságú Jászvásár Ralira 69 egység nevezett be. A mezőnyre ma délután a hivatalos edzés (shakedown) mellett a csapatbemutató és az ünnepélyes megnyitó vár, majd pénteken következik az első öt szakasz, a bajnoki futam szombaton újabb öt gyorsasági szakasszal zárul.

– Folytatni szeretnénk azt, amit az előző két ralin elkezdtünk. Eddig keveset edzettünk és versenyeztünk murván, így rengeteg tanulnivalónk van még. Különösebb célt nem fogalmaztunk meg erre a versenyre, azt viszont tudom, hogy be szeretnénk fejezni a Jászvásár Ralit. Továbbá jól akarjuk érezni magunkat, s ha minden összeáll, az eredmény is jönni fog – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Csongor, aki a verseny végén elégedett szeretne lenni a teljesítményükkel. – Mindenképp érdekes versenynek nézünk elébe, a szerdai pályabejáráson itt-ott sárban autóztunk, de a hétvégére jó időt jósolnak, és így kiélezett lesz a harc. Az autónk rendben van, és bízom magunkban. Nem titok, ha azt mondom, hogy nyerni szeretnék, de nem mindenáron, és igen, kell a jó szereplés ahhoz, hogy életben tartsuk bajnoki esélyeinket – tette hozzá a szentgyörgyi pilóta, akinek az RC4-es géposztályban esélye van még a címvédésre.

A bajnokság állása öt verseny után (még három van hátra): * összetett (FIA-rangsor): 1. Valentin Porcișteanu (Citroën C3 R5) 143 pont, 2. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) 141.2 pont, 3. Simone Tempestini (Hyundai I20 R5) 133.8 pont... 22. Szabó Csongor (Ford Fiesta R2T) 1 pont * 2FWD: 1. Adrian Teslovan (Citroën DS3 R3T max) 105 pont, 2. Mihnea Mureșan (Peugeot 208 R2) 64.6 pont, 3. Norbert Maior (Peugeot 106) 62 pont... 7. Szabó Csongor 36 pont * RC4: 1. Alexandru Gheorghe (Peugeot 208 R2) 79.6 pont, 2. Eugen Caragui (Peugeot 208 R2) 78 pont, 3. Mihnea Mureșan 70 pont, 4. Szabó Csongor 65 pont.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 716
szavazógép
2019-09-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó
Négy országból húsz kovácsmester mutatja be míves portékáit és mesterségét Sepsiszentgyörgy központjában szeptember 6–8. között a IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó alkalmával.
A pénteki program a Szabadság téren: 15 órától hivatalos megnyitó, majd István Ildikó és barátai koncerteznek, 16 órától kovácsolásbemutató; 18 órától harangöntés agyagformába hagyományos technikával Slíz Robert közreműködésével.
A szervezők fenntartják a programváltozás jogát.
2019-09-05: Sport - :

A spanyol válogatottat fogadja Románia (Labdarúgás)

Hat nap alatt ötven mérkőzést rendeznek a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában, ahol nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Nemzetek Ligája két döntőse, a győztes portugál és az ezüstérmes holland válogatott.