Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Autósport, RaliMoldvai murván száguldanak Szabóék

2019. szeptember 5., csütörtök, Sport

Bő egy hónapos szünet után Jászvásáron gyűl össze a Dunlop román ralibajnokság mezőnye, ahol pénteken és szombaton rendezik meg a küzdelemsorozat hatodik futamát. A viadalon ott lesz a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean is, akik a szebeni aszfaltot most murvára váltják, és jó szereplésükben ezúttal is reménykedünk.

  • Fotó: Liana Toma
    Fotó: Liana Toma

A jól megérdemelt nyári szünet után tegnaptól versenyautók motorzúgásától hangos Jászvásár és környéke, hiszen a hétvégén itt rendezik meg a román ralibajnokság hatodik etapját. A Szabó Csongor–Rareş Fetean páros a négykerekes pontvadászat legutóbbi viadalán, a Szeben Ralin mutatott kiváló teljesítménynek köszönhetően diadalmaskodott a RC4-es géposztályban, második lett a kétkerék-meghajtású autók (2FWD) között, és összesítésben a tizedik legjobb idővel fejezte be a megmérettetést. Szabóék megpróbálják átmenteni akkori jó teljesítményüket erre a versenyre is, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen elmondásuk szerint a moldvai mezőnyben ott lesz mindenki, aki számít, és kemény harc elé néznek.

A tíz gyorsasági szakaszból álló, 132,35 km teljes hosszúságú Jászvásár Ralira 69 egység nevezett be. A mezőnyre ma délután a hivatalos edzés (shakedown) mellett a csapatbemutató és az ünnepélyes megnyitó vár, majd pénteken következik az első öt szakasz, a bajnoki futam szombaton újabb öt gyorsasági szakasszal zárul.

– Folytatni szeretnénk azt, amit az előző két ralin elkezdtünk. Eddig keveset edzettünk és versenyeztünk murván, így rengeteg tanulnivalónk van még. Különösebb célt nem fogalmaztunk meg erre a versenyre, azt viszont tudom, hogy be szeretnénk fejezni a Jászvásár Ralit. Továbbá jól akarjuk érezni magunkat, s ha minden összeáll, az eredmény is jönni fog – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Csongor, aki a verseny végén elégedett szeretne lenni a teljesítményükkel. – Mindenképp érdekes versenynek nézünk elébe, a szerdai pályabejáráson itt-ott sárban autóztunk, de a hétvégére jó időt jósolnak, és így kiélezett lesz a harc. Az autónk rendben van, és bízom magunkban. Nem titok, ha azt mondom, hogy nyerni szeretnék, de nem mindenáron, és igen, kell a jó szereplés ahhoz, hogy életben tartsuk bajnoki esélyeinket – tette hozzá a szentgyörgyi pilóta, akinek az RC4-es géposztályban esélye van még a címvédésre.

A bajnokság állása öt verseny után (még három van hátra): * összetett (FIA-rangsor): 1. Valentin Porcișteanu (Citroën C3 R5) 143 pont, 2. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) 141.2 pont, 3. Simone Tempestini (Hyundai I20 R5) 133.8 pont... 22. Szabó Csongor (Ford Fiesta R2T) 1 pont * 2FWD: 1. Adrian Teslovan (Citroën DS3 R3T max) 105 pont, 2. Mihnea Mureșan (Peugeot 208 R2) 64.6 pont, 3. Norbert Maior (Peugeot 106) 62 pont... 7. Szabó Csongor 36 pont * RC4: 1. Alexandru Gheorghe (Peugeot 208 R2) 79.6 pont, 2. Eugen Caragui (Peugeot 208 R2) 78 pont, 3. Mihnea Mureșan 70 pont, 4. Szabó Csongor 65 pont.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1075
szavazógép
2019-09-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó
Négy országból húsz kovácsmester mutatja be míves portékáit és mesterségét Sepsiszentgyörgy központjában szeptember 6–8. között a IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó alkalmával.
A pénteki program a Szabadság téren: 15 órától hivatalos megnyitó, majd István Ildikó és barátai koncerteznek, 16 órától kovácsolásbemutató; 18 órától harangöntés agyagformába hagyományos technikával Slíz Robert közreműködésével.
A szervezők fenntartják a programváltozás jogát.
2019-09-05: Sport - :

A spanyol válogatottat fogadja Románia (Labdarúgás)

Hat nap alatt ötven mérkőzést rendeznek a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában, ahol nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Nemzetek Ligája két döntőse, a győztes portugál és az ezüstérmes holland válogatott.