Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. szeptember 5., csütörtök, Mi, hol, mikor?

IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó
Négy országból húsz kovácsmester mutatja be míves portékáit és mesterségét Sepsiszentgyörgy központjában szeptember 6–8. között a IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó alkalmával.
A pénteki program a Szabadság téren: 15 órától hivatalos megnyitó, majd István Ildikó és barátai koncerteznek, 16 órától kovácsolásbemutató; 18 órától harangöntés agyagformába hagyományos technikával Slíz Robert közreműködésével.
A szervezők fenntartják a programváltozás jogát.

Kovásznai Napok
Idén szeptember 5–8. között tartják a Kovásznai Napokat, amelyek a brassói Castelanii Zenekar La belle musique française című nyitókoncertjével kezdődnek ma 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban. Meghívottak: Kertész János és Opra Mónika. Pénteken: 15–17 óráig Élő szoborpark – a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad programja a Városi Művelődési Ház előtti parkban; 16 órától görkorcsolya- és rollerverseny a Dózsa György utcában; 16.30-tól toborzó – a Kovászna Városi Ifjúsági Fúvószenekar nyitókoncertje; 17 órától ünnepélyes megnyitó – Gyerő József polgármester nyitóbeszéde; 17.10-től a kovásznai Mikado Karateklub harcművészeti bemutatója; 17.30-tól A Duna-delta világa – fotókiállítás-megnyitó a Városi Művelődési Ház kiállítótermében, Mikola Zoltán kovásznai fotóművész egyéni kiállítását megnyitja Gazda József műkritikus; 18 órától Kovászna–Kézdivásárhely öregfiúk kézilabda-mérkőzés a vajnafalvi sportcsarnokban; 18 órától Sicton-koncert; 19 órától a Kovásznai Tanulók Klubja tánccsoportjainak előadása; 20 órától a pápai (HU) The Soul Experience! zenekar előadása; 21 órától DJ Project (RO); 22 órától Omen (HU); 23.45-től Background.
Állandó programok: Ifjúsági udvar (Kult-űr); fotóműhely; tárlat a Kádár László Képtárban, a Gazdáné Olosz Ella Galériában, valamint a Városi Művelődési Házban; helyi és hagyományos termékek vására (péntektől vasárnapig a központi parkban); szoborpark – a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad tagjainak szabadtéri programja (pénteken és szombaton); Sétatér; állásbörze, Civil szervezetek sátra, Vöröskereszt-sátor stb.; Tündérvár gyermeksarok és kézműves foglalkozások a Sétatéren (szombaton 10–17 óráig); só-liszt gyurma, agyagozás, modellgipszfestés, bútorfestés, faragás, gyöngyfűzés, nemezelés, bogozás, babasarok; sétavonatozás a Tündérvölgyben a Clermont Szálló és a Sikló között.
A rendezvények állandó helyszíne a központi nagyszínpad.
A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát.

Színház
JEGYEK. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2019/2020-as évadának előadásaira mától válthatók jegyek a központi jegyirodában, valamint a www.biletmaster.ro honlapon. A jegyiroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, valamint az előadások kezdése előtt egy órával.

Bábszínház
CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. Ma 11 órától új szereposztásban játsszák A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadást Sepsiszentgyörgyön a bábszínház stúdiótermében. Jegyfoglalás Csüdöm Eszternél a 0755 335 400-as telefonszámon. Jegyeket váltani 7 lejért a helyszínen lehet az előadások előtt fél órával.

Képernyő
ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Honvédek az Úz völgyében. 20.05 Középajtai falunapok. 20.40 Az őrzők – Magír tábor Vargyason. 21.00 Fogathajtó- és rönkhúzó verseny Nagybaconban. A televízió adásai a www.erdtv.com internetes portálon is nézhetők.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól A kis kedvencek titkos élete 2. – amerikai animációs kalandfilm, magyarul beszélő és Kalandok a természetben – amerikai animációs, családi, kalandfilm, románul beszélő; 18.30-tól Halálos iramban: Hobbs and Shaw – amerikai akciófilm, román felirattal; 18.45-től Jó srácok – amerikai vígjáték, magyarul beszélő; 20.30-tól Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – amerikai akcióthriller, magyarul beszélő; 21 órától A bűn királynői – amerikai krimi-dráma, akciófilm, román fel­irattal.
Telefon: 0787 526 102. Honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág
SZENTSÉGIMÁDÁS. Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király-templomban ma 17 órától, a Szent József-templomban 18 órától, a Szent Benedek-templomban 21 órától kezdődik az első csütörtöki szentségimádás.
OLVASÓKÖR. Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától az unitárius templom szomszédságában lévő teremben várják az olvasni szerető embereket.
VIRRASZTÁS. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban pénteken 22 órától virrasztás lesz, amely 6.30-kor szentmisével zárul. A virrasztást a Mária Rádió élőben közvetíti.

Tízéves a Zöld Nap Egyesület
A Zöld Nap Egyesület ma 19 órától ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A születésnapi esemény során az érdeklődők betekintést nyerhetnek az egyesület munkájába, tevékenységeibe, megismerhetik eddigi eredményeiket és céljaikat. 2009 nyarán a Zöld Nap Egyesület azért jött létre, hogy tudatosítsa a háromszéki társadalomban: az ökológiai és a társadalmi problémák kölcsönhatásban állnak egymással.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Sajtó utca 10. szám alatti Transfarm (telefon: 0267 315 136 éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Előpatakon ma és pénteken 9–16 óráig az Ojtoz utcában; Hetében ma 8–16 óráig; Albisban, Dálnokban, Maksán és Sepsibesenyőn ma 9–15 óráig; Nyujtódon pénteken 10–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Vargyason, pénteken Bardocon és Erdőfülé­ben a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
MESTERKEDÉS KÉZDISZÉKÉRT. Újabb  tevékenység lesz ma 18 órától a kézdivásárhelyi Borudvarban. A Felső-háromszéki Kézműves Egyesület jóvoltából és részvételével foglalkozást tart Szabó Erzsébet (csuhészobrászat), Gál Klára (origami, horgolás) és Pászka Éva (cérnagrafika, hímzés).
TŰZOLTÓVERSENY. Az étfalvi tűzoltó-alakulat vasárnap 10 órától tűzoltóversenyt szervez a focipályán hét alakulat részvételével. Ezt követően kemencében sült házi flekkennel és házi kenyérrel ellátva mulatsággal folytatódik a rendezvény a kultúrotthon udvarán. Zenél a Szász Band. Várnak minden érdeklődőt.
MERT KUPA. Szeptember 7-én második alkalommal rendezik meg a MERT–MPP Focikupát a Sepsi Arénában 30 év feletti játékosoknak. Érdeklődni a 0745 920 988-as telefonon lehet.
KÖNYVTÁRI PROGRAM. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szeptember 10-étől – az olvasóterem kivételével – visszatér a szokásos nyitvatartási rendjéhez. Az olvasóterem szeptember 10. és december 9. között leltározás miatt zárva tart. A felnőtt-, illetve a gyermek-kölcsönzőrészleg kedden 8–19, szerdától péntekig 9–19, szombaton 9–13 óráig tart nyitva. A Sport utcai fiókkönyvtár változatlanul, kedden és csütörtökön 12–19, szerdán és pénteken 9–15, a hónap első, illetve harmadik szombatján 9–13 óráig várja az olvasókat. A leltározási időszak alatt az olvasóteremből rövid időre kiadott könyveket a kölcsönzőrészlegen lehet visszaadni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-09-04: Világfigyelő - :

Az ukrán parlament eltörölte a képviselői mentelmi jogot

A kijevi törvényhozás megszavazta tegnap a parlamenti képviselők mentelmi jogának eltörlését tartalmazó alkotmánymódosítást.
2019-09-05: Sport - Tibodi Ferenc:

Moldvai murván száguldanak Szabóék (Autósport, Rali)

Bő egy hónapos szünet után Jászvásáron gyűl össze a Dunlop román ralibajnokság mezőnye, ahol pénteken és szombaton rendezik meg a küzdelemsorozat hatodik futamát. A viadalon ott lesz a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean is, akik a szebeni aszfaltot most murvára váltják, és jó szereplésükben ezúttal is reménykedünk.