Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vezet a Csókkirály

2019. szeptember 5., csütörtök, Család

Magyarországon tavaly az élőben legtöbbször játszott dal az Artisjus szerzői egyesület statisztikái szerint a Hungária együttes régi slágere, a Csókkirály volt.

Az Artisjus felhasználási csatornánként – rádió, televízió, élő zenés rendezvények, hangfelvételek, online zenehallgatás – méri a zeneművek lejátszási adatait, majd ezek alapján osztja fel a dalszerzők között a korábban beszedett jogdíjakat – közölte az egyesület az MTI-vel.

Mint írták, évek óta egyre több koncertet szerveznek Magyarországon. 2016-ban 18 656, 2017-ben 20 007, 2018-ban pedig 22 050 koncert adatait dolgozták fel. Az összesítésben a falunapi fellépésektől a legnagyobb fesztiválokig, az ingyenes programoktól a belépti díjas zenei rendezvényekig minden szerepel.

A rendezvényszervezők által beküldött listák szerint a tavalyi könnyűzenei koncerteken a megszólaló dalok háromnegyede magyar szerzemény volt, a komolyzenei rendezvényeken szintén többségben hazai művek hangzottak el (62 százalék). Egyharmaduk ugyanakkor mindössze egyetlenegyszer szólalt meg élőben egy év alatt, sőt, a szerzemények felét is legfeljebb évi négy alkalommal hallhatta élőben a publikum.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2019-09-05: Család - :

Építsünk igazi barátságokat! (2.)

Az embernek, mióta ember, a barátság egyszerre ajándék és igény. Majdnem olyan nehéz téma, mint a szerelem – ha nem nehezebb. Ki a barátod? Honnan nevezhető egy kapcsolat barátságnak? Mi van, ha úgy érzed, nincs barátod, és minden vágyad, hogy barátot szerezz? Fontos kérdések az elmagányosodás korában.
2019-09-05: Család - :

Az elszakadás traumája

Az óvodai elszakadás trauma lehet a gyereknek és a szülőnek is, ezért fontos a gyerekek érzelmi felkészítése az óvodára és az iskolakezdésre – hívta fel a figyelmet Csák Annamária gyermekpszichológus.