Az elszakadás traumája

2019. szeptember 5., csütörtök, Család

Az óvodai elszakadás trauma lehet a gyereknek és a szülőnek is, ezért fontos a gyerekek érzelmi felkészítése az óvodára és az iskolakezdésre – hívta fel a figyelmet Csák Annamária gyermekpszichológus.

  • Fotó: czeizelintezet.hu
    Fotó: czeizelintezet.hu

A szakember azt ajánlja, hogy a szülők kísérjék be gyereküket az óvodába, várják meg, amíg bemennek és meséljenek nekik saját élményeikről. Azoknál a gyerekeknél, akiket jobban megvisel az elszakadás, testi tünetek – hányinger, hasfájás – is jelentkezhetnek. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki a feszültség oldásában tud segíteni – tette hozzá. A gyermekpszichológus szerint az iskolába sem könnyű beszokni, ezért a pedagógusoknak az első hetekben érdemes rövidebb órákat és több játékot tartani. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?








eredmények
szavazatok száma 1805
szavazógép
2019-09-05: Család - :

Vezet a Csókkirály

Magyarországon tavaly az élőben legtöbbször játszott dal az Artisjus szerzői egyesület statisztikái szerint a Hungária együttes régi slágere, a Csókkirály volt.
2019-09-05: Család - :

Mesterséges intelligencia a gyógyításban

A mesterséges intelligencia pontosabban jósolja meg a petefészekrákos betegek prognózisát, mint a jelenlegi módszerek – állapították meg brit és ausztrál kutatók.