Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A külképviselet volt a célpont

2019. szeptember 5., csütörtök, Belföld

Románia kabuli külképviseletének az egyik munkatársa meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült a kedd éjszaka történt terrortámadásban. Ramona Mănescu külügyminiszter elmondta, hogy a terrortámadás célpontja egy szigorúan őrzött kabuli városrész, ezen belül pedig a román külképviselet volt.

  • Fotó: AssociatedPress
    Fotó: AssociatedPress

Az épületet a támadók mintegy nyolcvan százalékban lerombolták, melléképületeit felgyújtották. A miniszter szerint a pokolgépes merényletet mintegy kétórás tűzharc követte. Mindkét román áldozat a külképviselet biztonsági szolgálatához tartozott. A kabuli román külképviseleten 12 diplomata dolgozik, valamennyi­en életveszélyben voltak. A diplomatákat és a sebesült román állampolgárt is egy közeli NATO-támaszponton helyezték biztonságba. Ramona Mănescu közölte: valamennyiüket sürgősen hazaszállítják Romániába.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-05: Belföld - :

Hírsaláta

TART MÉG A SERTÉSPESTIS. Huszonöt megye 316 településén 1108 afrikaisertéspestis-gócot tartanak nyilván jelenleg – közölte tegnap az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság. A legtöbb fertőzési góc Teleorman (291), Giurgiu (182), Dolj (163), Olt (76) és Buzău (53) megyében található.
2019-09-05: Belföld - :

Ügyvezető elnököt váltott az MPP

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé tegnap az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP).