Elérték céljukat a hongkongi tüntetők

2019. szeptember 5., csütörtök, Világfigyelő

Korábban csak sajtóértesülésekből lehetett olvasni, de most a hongkongi kormányzó Carrie Lam is bejelentette videóüzenetében, hogy visszavonják a kiadatási törvényt, amely miatt június óta hatalmas tömegtüntetések zajlanak a városban – írja a Washington Post.

A tüntetések egyre durvábbak lettek, előkerültek a fegyverek is, legutóbb a rendőrség a helyi metrót is megállította, hogy ütlegelje a tüntetés metrón távozó résztvevőit. A Kínán belül autonóm területként működő Hongkongban élő emberek azért tiltakoztak, mert az új törvény megengedte volna, hogy kiadjanak hongkongiakat a szárazföldi Kínának, és az ottani jogrendszer szerint vonják őket felelősségre. Ez kétmilliós tüntetéseket eredményezett, amelyek azután is folytatódtak, hogy Lam felfüggesztette a törvényt júniusban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2019-09-05: Világfigyelő - :

Megalakult az új olasz kormány

Megalakult tegnap az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormánya Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével – jelentette be Ugo Zampetti, Sergio Mattarella olasz államfő főtitkára.
2019-09-05: Világfigyelő - :

Boris Johnson vesztésre áll? (Brexit)

Megszavazta a londoni parlament kedd éjjel azt az ellenzéki javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy napirendre vegyék a megállapodás nélküli brexit tilalmát célzó törvénytervezet. A 328–301 arányban, 21 konzervatív képviselő támogatásával meghozott döntéssel a képviselők gyakorlatilag kivették a konzervatív párti kormány kezéből a parlamenti ügymenet irányítását.