Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Már legalább hét halottja van a Dorian hurrikánnak

2019. szeptember 5., csütörtök, Világfigyelő

A CNN szerint már legalább hét halálos áldozata van a Dorian hurrikánnak a Bahamákon, ezt az ottani kormányfő, Hubert Minnis jelentette be. A politikus azt mondta újságíróknak, hogy legtöbben az Abaco szigeten vesztették életüket. A kormányfő szerint történelmük legsúlyosabb katasztrófája érte most hazájukat.

  • Fotó: MTI / EPA / Adam Stanton
    Fotó: MTI / EPA / Adam Stanton

Minnis szerint a sebesültek száma 25. Az abacói kórházban 400 ember keresett menedéket a vihar elől, és 20 súlyos sérültet elszállítottak innen a fővárosba, Nassauba.

A szigeteken állandóan dolgoznak a mentőalakulatok, hogy a bajba került lakókat segítsék, 60 ezer embernek nincs elegendő élelme. Ahol lecsapott a hurrikán, minden kikötő megsemmisült, és az itteni hajók 99 százaléka el­süllyedt. Az épületek 30 százaléka dőlt romba, 70 százalékuk pedig súlyosan megrongálódott. További mentőalakulatok tartanak a térségbe.

Minnis szerint megsemmisítő csapást mért a hurrikán a Bahama-szigetekre. A legnagyobb károkat Abaco és Grand Bahama szigete szenvedte.

A vihar miatt Georgia állam 21 megyéjére hirdettek szükségállapotot, a hurrikán ezután Dél-Karolina felé veszi az irányt. Tegnap elhaladt Florida partjai mellett, és ugyan itt nem ért szárazföldet, de a hatásait így is érezték, ottani idő szerint tegnap reggel 20 ezer floridai háztartásban nem volt áram. Az orlandói repteret tegnap déltől újra megnyitották, a charlestonit pedig 15 órakor lezárták.

Időközben egy újabb vihar alakult ki a Mexikói öbölben, a Fernand névre keresztelt hurrikán tegnap érte el Mexikó partvidékét.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 675
szavazógép
2019-09-05: Világfigyelő - :

Boris Johnson vesztésre áll? (Brexit)

Megszavazta a londoni parlament kedd éjjel azt az ellenzéki javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy napirendre vegyék a megállapodás nélküli brexit tilalmát célzó törvénytervezet. A 328–301 arányban, 21 konzervatív képviselő támogatásával meghozott döntéssel a képviselők gyakorlatilag kivették a konzervatív párti kormány kezéből a parlamenti ügymenet irányítását.
2019-09-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kovásznai Napok
Ma: 15–17 óráig Élő szoborpark – a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad programja a Városi Művelődési Ház előtti parkban;