Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síMarcel Hirscher visszavonul

2019. szeptember 6., péntek, Sport

Pontot tett a karrierje folytatását firtató találgatásokra, és bejelentette visszavonulását a kétszeres olimpiai bajnok alpesi síző, Marcel Hirscher.

Az osztrák versenyző ezt egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, amelyet hazája televíziója élőben közvetített. A technikai számokban jeleskedő síző 2014-ben a téli olimpián műlesiklásban ezüstérmes, tavaly Pjongcsangban pedig kombinációban és óriás-műlesiklásban aranyérmes lett. Emellett hétszeres világbajnok, és a legutóbbi nyolc évben ő nyerte az összetett világkupát is. Karrierje során 68 világkupafutamon diadalmaskodott. A 30 éves sportolónak tavaly született meg a kisfia, és a továbbiakban a családjára szeretne összpontosítani. „Mindig is akkor akartam vissza­vonulni, amikor még tudok versenyeket nyerni. Nem akartam átélni hanyatlást. Két hete hoztam meg a döntést. A gyerekemmel akarok focizni, motorozni, kirándulni a hegyekben” – nyilatkozta az osztrák televíziónak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1075
szavazógép
2019-09-06: Sport - :

Monza szerződést hosszabbított (Forma–1)

Szerda este, a Ferrari fennállásának 90. évfordulóját ünneplő városi eseményen hivatalosan is bejelentették, az Olasz Nagydíj további öt évig biztosan a királykategória versenynaptárában marad.
2019-09-06: Magazin - :

Világhálón a Megyei Tükör és a Háromszék korai lapszámai (Erdélyi Digitális Tudománytár)

Erdélyi magyar sajtótermékeket, folyóiratokat és könyveket digitalizált az Iskola Alapítvány és a Jakabffy Elemér Alapítvány. Az Erdélyi Digitális Tudománytár – Digitéka béta verziója már elérhető. Itt olvashatóak a Háromszék digitalizált lapszámai, a honlapunkon nem elérhető 2003 előtti lapszámok is, ugyanitt megtalálható elődlapunk, a Megyei Tükör összes lapszáma.