Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Budapest Kelet-Európa legélhetőbb városa

2019. szeptember 6., péntek, Magazin

Idén is Bécs lett az első a világ legélhetőbb városainak toplistáján, Budapest pedig továbbra is a kelet-európai régió legélhetőbb városa a The Economist brit hetilap testvércége, az Economist Intelligence Unit (EIU) szerint – írja a WeLoveBudapest portál.

Az EIU idén is 140 nagyváros életminőségét vizsgálta 30 pontból álló szempontrendszer alapján, így a politikai és társadalmi stabilitás, a közbiztonság, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és a környezet, valamint az infrastruktúra szemszögéből.

Bécs az elérhető 100 pontból 99,1 pontot kapott, így az osztrák főváros lett idén is a világ legélhetőbb városa. A második helyen Melbourne, a harmadikon pedig Sydney végzett. Az első 10 közé még egy európai város, Koppenhága fért be kilencedikként.

Budapest több mint 90 ponttal lett a kelet-európai mezőny legjobbja, nagy fölénnyel leelőzve Prágát és Moszkvát, amelyek a régió legnépszerűbb utazási célpontjai – írja a portál.

A The Guardian brit napilap honlapja szerint az első tízbe sikerült még bekerülnie két japán városnak, Oszakának a 4. és Tokiónak a 7. helyen, valamint három kanadai városnak, Calgarynek, amely az 5., Vancouvernek, amely a 6. és Torontónak, amely Tokióval holtversenyben a 7. helyen végzett. A top tízbe egy harmadik ausztrál város is befért még: Adelaide áll a 10. helyen.

Ahogy az első, úgy az utolsó helyezett esetében sem történt változás a tavalyi listához képest: idén is Damaszkusz a legkevésbé élhető város. A háború sújtotta Szíria fővárosát a nigériai Lagos és a bangladesi főváros, Dakka előzte meg. Az utolsó tízben a líbiai Tripoli, a pakisztáni Karacsi, Pápua Új-Guinea fővárosa, Port Moresby, Zimbabwe fővárosa, Harare, a kameruni Douala, Algír, valamint Caracas, Venezuela fővárosa szerepel még – derült ki a brit lap összeállításából.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1075
szavazógép
2019-09-06: Magazin - :

Bábos időutazás a pulzArton

A pulzArt a korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekszik a legfiatalabb generációk számára is minőségi programlehetőségeket biztosítani. Ilyen lesz a fesztivál ideje alatt háromszor is megtekinthető A repülés története című bábelőadás. A MárkusZínház felnőttek és gyerekek számára egya­ránt élményszerű produkcióját szeptember 21-én 17 órától és 19.30-tól Sepsiszentgyörgyön a Cimborák bábstúdióban, másnap 18 órától pedig a Tamási Áron Színház kamaratermében játsszák.
2019-09-06: Nyílttér - :

Az utca hangja

BENKŐ CSABA, Sepsiszentgyörgy. A minap hirtelen el kellett utaznunk, és amikor hazatérésünk után a Tega alkalmazottja a következő számlát hozta, meglepetésünkre büntetés is szerepelt rajta, amiért nem tettünk ki műanyagot.