Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bábos időutazás a pulzArton

2019. szeptember 6., péntek, Magazin

A pulzArt a korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekszik a legfiatalabb generációk számára is minőségi programlehetőségeket biztosítani. Ilyen lesz a fesztivál ideje alatt háromszor is megtekinthető A repülés története című bábelőadás. A MárkusZínház felnőttek és gyerekek számára egya­ránt élményszerű produkcióját szeptember 21-én 17 órától és 19.30-tól Sepsiszentgyörgyön a Cimborák bábstúdióban, másnap 18 órától pedig a Tamási Áron Színház kamaratermében játsszák.

A pécsi MárkusZínház 29 éve sikeresen működő független bábszínház, számos magyarországi és nemzetközi fesztivál meghívottja. Létrejöttében meghatározó szerepe volt annak, hogy társulatának tagjai a 80-as évek vége felé kiléptek az állami bábszínházi keretek közül, és külföldi tanulmányi útra indultak, hogy betekintsenek az európai bábszínházi életbe, jobban megismerjék a tradicionális bábjátékokat és az új utakat kereső bábművészek munkáit, alkotásait. Így jutottak el Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Franciaországba, Ausztriába, Horvátországba, Indiába, Oroszországba és hozzánk, Romániába is. Két évadon keresztül Bécsben is dolgoztak a Theater am Auerspergben.

A repülés története című 60 perces nonverbális előadásban a társulat tiszteleg mindazon mitikus és valóságos kísérletezők, feltalálók előtt, akiket valaha a repülés vágya hajtott. Ha már mindenki elfoglalta helyét a fedélzeten, a repülőgép pilótája felemeli a gépet, az atmoszférát betölti a zene, és megkezdődik a szavak nélküli időutazás a színpadon és a nézők fölött.

A hatéves kortól ajánlott előadásra már kaphatóak a jegyek a sepsiszentgyörgyi városi kulturális szervezőirodában és online a biletmaster.ro webáruházban. A belépő ára 10 lej. A jegyvásárlással és a fesztivál műsorával kapcsolatos további információk a pulzart.ro weboldalon találhatók.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 618
szavazógép
2019-09-06: Magazin - :

Világhálón a Megyei Tükör és a Háromszék korai lapszámai (Erdélyi Digitális Tudománytár)

Erdélyi magyar sajtótermékeket, folyóiratokat és könyveket digitalizált az Iskola Alapítvány és a Jakabffy Elemér Alapítvány. Az Erdélyi Digitális Tudománytár – Digitéka béta verziója már elérhető. Itt olvashatóak a Háromszék digitalizált lapszámai, a honlapunkon nem elérhető 2003 előtti lapszámok is, ugyanitt megtalálható elődlapunk, a Megyei Tükör összes lapszáma.
2019-09-06: Magazin - :

Budapest Kelet-Európa legélhetőbb városa

Idén is Bécs lett az első a világ legélhetőbb városainak toplistáján, Budapest pedig továbbra is a kelet-európai régió legélhetőbb városa a The Economist brit hetilap testvércége, az Economist Intelligence Unit (EIU) szerint – írja a WeLoveBudapest portál.